15 dkg liszt
5 dkg földimogyoró
5 dkg Koronás Porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipetnyi só
15 dkg vaj
Tegyük egy keverőtálba a szobahőmérsékletű vajat, majd szórjuk rá a megdarált földimogyoró, a porcukrot, a lisztet és a sót. Kezünkkel jó alaposan gyúrjuk össze. Gyúrjuk át liszttel meghintett deszkán, tegyük át egy tányérra, és fedjük le fóliával. Legalább fél órára tegyük a hűtőszekrénybe pihenni. Fedjünk be sütőpapírral egy sütőlemezt, majd a tésztából formázzunk diónyi gombócokat. Tegyük egymás mellé a sütőlapra, majd kézzel lapítsuk le. Süssük előmelegített sütőben 150 fokon körülbelül 15-20 percig, míg aranysárga nem lesz. Ha elkészült, még melegen szórjuk meg vaníliás porcukorral. Ha kihűlt, tegyük nagy befőttesüvegekbe, és jól zárjuk le a tetejét.
Áztassunk be 1 dl vízbe 4 evőkanál búza- vagy rozspelyhet, aztán kezdődhet a boszorkánykonyha. Míg te alszol, a gabonapehely dolgozik, vagyis erjed, így születik meg a csoda reggel...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formáb...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítem légkeverés nélkül (légkeveréssel 175 fokra). A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztom. A sárgáját a cukorral a vaníliás cukorral és a mézzel hab...
Elkészítési idő: 1 óra+ Nehézség: Könnyű1. Tegyük egy edénybe a lisztet, adjuk hozzá a cukrot, a rumot, a tojássárgáját és a tejfölt, dolgozzuk jól ki. 2. A tésztát lefödve pihentessük egy kicsit. 3. Ezután gyúró...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű