15 dkg liszt
5 dkg földimogyoró
5 dkg Koronás Porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipetnyi só
15 dkg vaj
Tegyük egy keverőtálba a szobahőmérsékletű vajat, majd szórjuk rá a megdarált földimogyoró, a porcukrot, a lisztet és a sót. Kezünkkel jó alaposan gyúrjuk össze. Gyúrjuk át liszttel meghintett deszkán, tegyük át egy tányérra, és fedjük le fóliával. Legalább fél órára tegyük a hűtőszekrénybe pihenni. Fedjünk be sütőpapírral egy sütőlemezt, majd a tésztából formázzunk diónyi gombócokat. Tegyük egymás mellé a sütőlapra, majd kézzel lapítsuk le. Süssük előmelegített sütőben 150 fokon körülbelül 15-20 percig, míg aranysárga nem lesz. Ha elkészült, még melegen szórjuk meg vaníliás porcukorral. Ha kihűlt, tegyük nagy befőttesüvegekbe, és jól zárjuk le a tetejét.
Előbbit egy dupla falú edényben gőz fölött teljesen megolvasztjuk, úgy hogy egészen híg legyen. Majd a tűzről levéve kavargatva enyhén visszahűtjük, amíg a munkára alkalmas halmazá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot és az egészet tésztává gyúrjuk. Hullámos szélű (kb 26 cm) tepsibe nyomkodjuk a tésztát, 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt...
Elkészítési idő: 1-2 óra Nehézség: NehézA tésztához a szobahőmérsékletű vajat, lassanként adagolva a cukrot kikeverem, - egyenként hozzákeverem a tojás sárgákat, - mindenikkel alaposan kikeverve, - majd hozzákevere...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűelkészítés A szobahőmérsékletű lisztet tálba szitáljuk. A tejet meglangyosítjuk, elmorzsoljuk benne az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk. A vajat megolvasztjuk, a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű