menu

Családireceptkönyv.hu

Rizses csoki


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 evőkanál holland kakaópor, 20 dkg zsíros tejpor, 20 dkg porcukor
7 dkg puffasztott rizs (én a legutóbb 10 dkg-ot tettem bele és egy kicsit túl rizses volt),25 dkg magrarin,1 evőkanál zselatin,1 teáskanál vanília aroma,1 dl víz

Elkészítés:


A cukrot, a margarint és a vizet egy lábosban összeolvasztjuk, majd felforraljuk.
Beletesszük a zselatint és folyamatosan kevergetve eloszlatjuk a legkisebb csomót is.
Beleszitáljuk a holland kakaóport, ezzel is csomómentesre keverjük.
A tűzről levéve gyakran megkeverve hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
Belekeverjük a vanília aromát és a tejport. Sűrűn folyó állagú csomómentes csokoládét kell kapnunk.
Utolsó simításként belekeverjük a puffasztott rizst és hosszúkás szilikon formába tesszük. (Nem kell alá semmi, amikor megszilárdult könnyen lehúzhatjuk róla a szilikon formát.) Ha szilárd formába öntöd, a rizses csoki beleöntése előtt érdemes azt folpackkal kibélelni.
Hűvös helyre tesszük, hogy teljesen kihűljön. Türelmetlenebbek hűtőbe is tehetik. Fontos, hogy hagyjunk elég időt a zselatinnak a megszilárduláshoz.

Rizses csoki

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zebrakocka
Zebrakocka

Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sós sütemény /Virslivel töltött kiflifalatkák
Sós sütemény /Virslivel töltött kiflifalatkák

1. A tésztához elmorzsoljuk a lisztben a vajat/margarint, összekeverjük a sóval. A tejfölt meglangyosítjuk, eldolgozzuk a cukorral, az élesztővel és 1 tojássárgájával. A liszthez a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszgolyó - sütés nélkül
Kókuszgolyó - sütés nélkül

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Forró almás pite * mekis
Forró almás pite * mekis

A tészta hozzávalóit összekeverjük, a vizet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy jól gyúrható, kellően rugalmas, nem kemény, és nem ragacsos tésztát kapjunk. Becsomagoljuk fóliába,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk