80 dkg liszt
50 dkg margarin
20 dkg cukor
2 evőkanál tejföl
4 tojássárgája
2 csomag sütőpor
1 üveg lekvár
porcukor
A hozzávalókat a lekvár és a porcukor kivételével gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap nyújtjuk, szaggatjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben szép világosra sütjük. Ha kihűltek, lekvárral kettőt-kettőt összeragasztunk, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
A mákot a cukorral összekevertem, és kávédarálón megdaráltam. A többi hozzávalóval összekevertem, sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem, a nyáron eltett meggy befőttel megszórtam....
Elkészítési idő:1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. 2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Foko...
Elkészítési idő:A guba elkészítéséhez felkarikázzuk a kifliket, és egy nagyobb műanyag tálba tesszük. Hozzáadjuk a mákot és a reszelt citromhéjat. Az almát meghámozzuk és lereszeljük egy nagyobb l...
Elkészítési idő: