Hozzávalók 24 cm-es tortaformához
A tésztához
250 g liszt
1 tojás
60 g cukor
130 g vaj
csipetnyi só
késhegynyi sütőpor
A töltelékhez
500 g krémes túró
80 g étkezési keményítő
200 g cukor
500 ml tejföl
2 tojás
1 kávéskanál vaníliakivonat
8-10 szilva
1 evőkanál cukor
½ kávéskanál fahéj
Félbevágjuk a szilvákat, eltávolítjuk a magokat, majd megszórjuk az egy evőkanál cukorral és a fahéjjal. Elkeverjük, és legalább fél órát állni hagyjuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és fél órát hűtőben pihentetjük.
A tortaforma aljába sütőpapírt helyezünk. Lisztezett munkafelületen kör alakú lapot nyújtunk a tésztából, és kibéleljük vele a formát úgy, hogy az oldalát is befedjük a tésztával.
Körben kirakjuk a tésztalapot a cukrozott, fahéjas szilva felével.
Kikeverjük a túrótöltelék hozzávalóit, majd a formába öntjük. A töltelék tetejére kerül a szilva másik fele.
170 fokos sütőben 70-80 percig sütjük, vagy amíg a töltelék teljesen meg nem szilárdul.
Langyosra hűtve szeletelhető.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, mindegyikkel jól kikeverve. A végén beletesszük a citromhéjat is. A tojásfehérjéket kemény habbá ve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, a tojássárgájákat, a porcukrot, vaníliás cukrot, a darált diót és a reszelt citromhéjat. A tésztát összegyúrjuk ( egy lágy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit pontosan kimérjük, majd egy tálban összegyúrjuk,addig amíg egy homogén tésztát nem kapunk. 2. Mérlegen lemérjük az összegyúrt tésztát (nekem 400g volt) és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a csokoládé kivételével egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Arra vigyázzunk, hogy a vaj ne legyen túl hideg, érdemes a tészta összeállítása előtt fél ór...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes