Gluténmentes, vegán túrótorta ízű quinoa vagy köles sütemény (tejmentes, tojásmentes, cukormentes, zsírmentes)
A PALEO-VEGÁN VÁLTOZATOT A RECEPT VÉGÉN TALÁLJÁTOK!
"Isteni finom, zsírszegény és kalóriaszegény mindenmentes vegán "túrótortát" sikerült tegnap este sütnöm. Ma ezt reggeliztem, alig bírtam megállni, hogy ne egyem meg az egész tortát. Annak aki mindenre érzékeny (tej, glutén, tojás) igazi megváltás ez a sütemény, pont olyan íze van, mint a túrótortának. smile hangulatjel Én nagyon sokszor elfogom még készíteni."
Recept (450 grammos, 18 cm-es tortához):
•60 g átmosott quinoa 240 g vízben, fedő alatt puhára főzve (kb. 20 perc) (Quinoa ITT!)
A megfőtt quinoahoz adjunk:
•1 reszelt hámozott zöldalmát
•80 g Szafi Fitt süteménylisztet (paleo süteményliszt ITT!)
•2 teáskanál bio citromhéjat (Bio citromhéj ITT!)
•1 evőkanál citromlét
•1/2 teáskanál vanília őrleményt (vanília őrlemény ITT!)
•1 marék mazsolát (15 g)
Előmelegített sütőben, 180 fokon 50-60 perc a sütési idő (sütő függő). Csak akkor vágjuk fel ha már kihűlt.
Költség csökkentésként quinoa helyett kölessel is elkészíthető!
100 g vegán túrótorta tápértéke:
- energia: 118 kcal
- fehérje: 5.57 g
- szénhidrát: 23 g
- zsír: 1.76 g
Így néz ki a köleses vegán túrótorta smile hangulatjel
A fenti recept szerint készült csak a quinoat lecseréltem kölesre, és aszalt goji bogyót tettem bele, mazsola helyett.
Soha nem gondoltam volna, hogy eszek még valaha ilyen finom "túrótorát", pont olyan az íze, mint az eredetinek, pedig természetesen tejmentes, tojásmentes, gluténmentes, és még zsírszegény és kalóriaszegény is. Egyszerűen IMÁDOM.
1. A tojások fehérjét verjük fel egy csipet sóval, a tojások sárgáját pedig a cukorral. Forgassuk össze a kétféle masszát, majd adjuk hozzá a kakaót. Keverjük össze, majd öntsük eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzívből. :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrom. Kinyújtom a tésztát és kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Sütőlemezre pakolom. A tojásfehérjét a cukorral tejföl sürűségűre verem. Hab...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes