Családireceptkönyv.hu

Kürtős kalács


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
5 dkg cukor
1 tojássárgája
2 dkg élesztő
pici só

Elkészítés:


3x-os adaghoz nagyjából 1 l tej

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Cukros kifli
Cukros kifli

A meglangyosított tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet ez mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk a puha vajat a cukrot, a tojások sárgáját, csipetnyi sót és a megfuttatott élesztő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hűtős, kefires lángos tészta bögrésen (Rupáner)
Hűtős, kefires lángos tészta bögrésen (Rupáner)

1. Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. 2. A többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk/dagasztunk, amit lefedve hűtőbe teszünk. Én legközelebb zacskóba f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrós batyu
Túrós batyu

Egy teáskanál kristálycukrot feloldunk 100 ml tejben és a hozzáadott élesztőt felfuttatjuk meleg helyen. A lisztet átszitáljuk, elkavarjuk benne a sót, a kristály és vaníliás cukr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kalács
Kalács

A szobahőmérsékletű hozzávalókat belerakjuk a dagasztógép keverőtáljába és addig dagasztjuk, amíg szép sima, fényes felületű tésztát kapunk. Ezután egy melegebb helyen, kb. 40 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk