50 dkg liszt
22,5 dkg zsír
15 dkg sajt (ebből 5 dkg tetejére)
2-3 ek. tejföl
1 tojás
3 dkg élesztő
só
A legfinomabb sajtos rúd,amit eddig ettem. Ez is még a nagymamámtól való recept. Nagyon omlós és ropogós. Titka a házi sertés zsír. Családi-baráti összejövetelek nélkülözhetetlen r...
Elkészítési idő: 45 PERC Nehézség: KönnyűMindezt jól összegyúrni, és kis (mogyorónyi) gombócokat formálni. A tallérsütőt jól felforrósítani a gázon, és nagy lángon 4-esével kisütni. Közben meg kell fordítani a tallérsütő...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk. Kb 1 órára meleg helyre tesszük. Ha megkelt, téglalap alakúra kinyújtjuk és jön rá a töltelék. E...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes