Tészta:
- 6 tojás fehérje
- 6 tojás sárgája
- 6 kanál langyos víz
- 30 dkg kristálycukor
- 25 dkg rétesliszt
- 1/2 cs. sütőpor
Krém:
- 4 kanál liszt
- 3 dl tej
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom leve és héja
- 1/2 kg túró
Tésztája:
6 tojás fehérjét 6 kanál langyos vízzel és 30 dkg kristály cukorral habosra verünk, majd beleadjuk a 6 tojás sárgáját egyenként, utána pedig 25 dkg réteslisztet fél cs. sütőporral elkeverve.
A sütést 180 °C-on kezdjük, majd le 170 °C-ra!
Krém:
A 4 kanál lisztet 3 dl tejjel felfőzzük és kikeverjük.
Összekeverjük a 20 dkg vajat, 20 dkg porcukrot, 2 cs vaníliás cukrot, 1 citrom héját és levét, 1/2 kg túrót.
Belekeverjük a tejes krémet.
A tésztát kettévágjuk és közétöltjük a krémet.
1. A palacsintákat egyenként megkenem a sárgabaracklekvárral és felgöngyölve tűzálló tálba rakom. 2. A tojás sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, majd ho...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hideg vajat lereszeljük a a sajtreszelőn és 20 percig puhulni hagyjuk. Az élesztőt, a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A vajat a liszttel, cukorral, sóval elmorzsoljuk, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. 8 e.k. olvasztott zsírt elkeverni, 6 e.k. liszttel. Ezt kenjük a kinyújtott tésztára, feltekerjük és 4 részre osztjuk. Töltelék ízlés szerint.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a tejfölt a pudingporral, vaníliás cukorral és vanília aromával. Kirakjuk a jénai alját babapiskótával. Rákanalazzuk a krém egyik felét, majd megszórjuk a fagya...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű