Tészta:
- 6 tojás fehérje
- 6 tojás sárgája
- 6 kanál langyos víz
- 30 dkg kristálycukor
- 25 dkg rétesliszt
- 1/2 cs. sütőpor
Krém:
- 4 kanál liszt
- 3 dl tej
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom leve és héja
- 1/2 kg túró
Tésztája:
6 tojás fehérjét 6 kanál langyos vízzel és 30 dkg kristály cukorral habosra verünk, majd beleadjuk a 6 tojás sárgáját egyenként, utána pedig 25 dkg réteslisztet fél cs. sütőporral elkeverve.
A sütést 180 °C-on kezdjük, majd le 170 °C-ra!
Krém:
A 4 kanál lisztet 3 dl tejjel felfőzzük és kikeverjük.
Összekeverjük a 20 dkg vajat, 20 dkg porcukrot, 2 cs vaníliás cukrot, 1 citrom héját és levét, 1/2 kg túrót.
Belekeverjük a tejes krémet.
A tésztát kettévágjuk és közétöltjük a krémet.
A lisztet a sütőporral, cukorral és sóval elkeverjük. Kis mélyedést képzünk a közepén, beleütjük a tojásokat, A tejet apránként adjuk hozzá, miközben a lisztet is fokozatosan bedol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A töltelék hozzávalóit aprítógépben darabosra daráljuk. (Adhatunk hozzá +1 tk. útifűmaghéjat.) A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2/3-át egy közepes méretű tepsi alj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sütőporral.A tojások sárgáját az olvasztott margarint a sót két fajta cukorral tejet citromhéját jól keverjük össze és adjuk a liszthez.A fehérjét verjük hab...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA száraz összetevőket összekeverem, majd a lekvárral egy könnyen formázható masszává dolgozom. Egy tálra kézzel golyókat formázok, majd hűtőbe teszem, hogy megdermedjenek a márto...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz