Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csokis-diós-karamellás mennyei süti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:

60 g lágy vaj
80 g kristálycukor
1 tojás (szétválasztva)
2 evőkanál tej
pár csepp vanília aroma
120 g liszt
40 g cukrozatlan kakaópor
1 csipet só
120 g apróra vágott dió
Töltelék::
12-14 db tejkaramella
3 evőkanál magas zsírtartalmú habtejszín
60 g csoki
1 teáskanál olaj vagy margarin

Elkészítés:


Egy nagy keverőtálban habosra keverjük a vajat a cukorral. Beletesszük a tojássárgáját, tejet és vaníliát. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, kakaót, sót és fokozatosan adagoljuk bele az előbb elkészített masszát. 1 órán keresztül (vagy addig, amíg már könnyű vele dolgozni) lefedve hűtőben tároljuk.
180 fokra melegítjük elő a sütőt. A tésztából kb. 2,5 cm-es labdákat formázunk. Egy edényben felverjük a tojássárgájákat. A diót egy másik edénybe tesszük. A tészta darabkákat először a tojáshabba, majd a dióba forgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, kb. 5 centire egymástól. Mindegyik közepébe nyomunk egy lyukat egy fakanál végével. 10-12 percig sütjük, amíg kicsit megszilárdul a tészta. Kivesszük a sütőből, és rácson kihűtjük.
Egy nagy lábasban alacsony hőfokon megolvasszuk a karamellát a tejszínnel, kevergetjük, amíg lágy állagú nem lesz. Mindegyik süti közepébe töltünk kb. fél teáskanál karamell keveréket. Mikróban megolvasztjuk a csokikat az olajjal vagy margarinnal, majd egyenletesen elkeverjük. A sütikre csorgatjuk a csoki öntetet és hagyjuk, hogy megszilárduljon. Légmentesen záródó dobozban tároljuk (ha esetleg nem fogyna el azonnal :-) )

Csokis-diós-karamellás mennyei süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lekváros - Csíkos piskótatekercs - OK
Lekváros - Csíkos piskótatekercs - OK

1. Az egész tojásokat a cukorral együtt egy tálba tesszük, gépi habverővel előbb lassú fokozaton elkeverjük, majd magasabb fokozaton sűrű habbá verjük. 2. Ezután hozzáadjuk a l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Málnás - Málnahabos piskótarolád - OK
Málnás - Málnahabos piskótarolád - OK

1. A piskótához a fehérjéket a sóval, és a cukor felének kanalankénti és fokozatos hozzáadásával vágható keménységű, fényes habbá verem. 2. A sárgáját a maradék 4 dkg cukorral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Zserbó- saját recept szerint
Zserbó- saját recept szerint

Az élesztőt felfuttattam cukros tejben és mindent összegyúrtam. Egy lágy tésztát kaptam. Míg kicsit pihent elkészítettem a tölteléket. - 30 dkg darált diót - 10 dkg darált mandu...

Elkészítési idő: 1 óra15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes gyümölcsrizs
Tejszínes gyümölcsrizs

A rizst megmosom, leszűröm. A tejet felteszem, amikor forr, a rizst belekeverem. Csipet sóval, citromhéjával főzöm lassan, néha megkevergetve, ameddig a rizs a tejet felveszi. Bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk