Blat:
8 oua,
12 linguri zahar,
8 linguri faina,
1 praf de copt,
cacao
Crema :
300 ml frisca,
200 g ciocolata,
vreo 3-4 linguri Nutella,
rom,
100 g margarina Rama
Sirop de zahar ars:
200 g zahar,
300 ml apa,
2 esente rom
Glazura:
200 g ciocolata,
100 ml frisca lichida
Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza bine cu zaharul. Se pun galbenusurile, apoi faina, cacaua si praful de copt. Se amesteca usor si se toarna in tava. Se coace la 180 grade C aproximativ 25-30 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Rece se taie in doua pe orizontala, se insiropeaza si se umple cu crema.
Crema: Ciocolata se topeste impreuna cu frisca, se lasa la racit apoi se mixeaza bine, se adauga crema de nutella, untul si romul.
Sirop: Zaharul se pune intr-o craticioara la foc mic, se amesteca continuu pana devine auriu, apoi se stinge cu apa. Se foloseste rece aromat cu esenta de rom
Glazura: Ciocolata rupta bucatele mici se topeste impreuna cu frisca pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde.
3 dl tejjel, élesztővel kovászt készítünk. A porcukorral a tojássárgáját elkeverjük, hozzáadjuk a kovászhoz Majd a langyos vajat, a lisztet és annyi tejet amennyiben a sót felolvas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét kis darabokra vágjuk, a narancshéjat felkockázzuk. A lisztet elkeverjük a cukorral, a sütőporral, a a sóval, a csokikockákkal, és a narancshéjjal, majd hozzá adjuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA házi-krémes port keverd csomómentesre a tejjel. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját a cukor felével és a vaníliás cukorral verd habosra. Add hozzá a lágy vajat, kanalanként a l...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta anyagait alaposan összegyúrjuk, vékony lapot nyújtunk belőle, előmelegített sütőben rózsaszínre sütjük . A töltelékhez a tojássárgáját kikavarjuk a cukorra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű