50 dkg liszt
1 egész tojás
1 tojássárgája
1 mokkáskanál kanál só
3 dkg élesztő
2 kanál cukor
fél liter langyos tej
10 dkg olvasztott margarin
A lekenéshez:
1 dl olaj
1 tojássárgája
10 dkg héj nélküli vágott mandula
A csokikrémhez:
1 csomag csokis pudingpor
4 dl tej
2-3 kanál cukor
Elkészítés módja
Az élesztőt egy kiskanál cukorral és tejjel felfuttattam. Az átszitált lisztet sóztam. Amikor az élesztő felfutott, akkor a liszthez adtam, és a többi hozzávalóval könnyű kelt tésztát dagasztottam. Letakartam, és meleg, nem huzatos helyen duplájára kelesztettem. A megkelt tésztát ekkor kinyújtottam, olajjal megkentem, a vágott meghámozott mandulákat rászórtam, és feltekertem. 2 centi széles darabokra vágtam, a tekercsek közepét benyomkodtam, hogy a pudingot bele tudjam tenni. Lekentem tojássárgájával, és a közepébe felfőzött csokis pudingot tettem.
A pudingot a szokásos eljárással felfőztem. Kihűtöttem, és a tészta közepébe tettem egy kiskanállal. 180 fokos sütőben szép halványbarna színűre megsütöttem. Porcukorral meghintettem.
1. A kosárka hozzávalóit összedolgozzuk, majd formákba nyomkodjuk, és előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt 170-180°C-on világosra sütjük. 2. Félretesszük, hogy kihűljön....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hideg vajat a liszttel gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgát, a porcukrot, a sütőport, a kakaót, a vaníliakivonatot és egy csipetnyi sót, majd összegyúrju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat verjük fel a porcukorral és a reszelt citrom, vagy narancshéjjal, hogy sűrű fehér habot kapjunk. Keverjük hozzá először a reszelt almát, majd a lisztet, darált diót é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a darált diót, a fahéjat, a sót elkeverjük jó alaposan, majd a vajat elmorzsoljuk benne. Jobb ezt géppel végezni, mivel linzer tésztáról van szó, a vaj ne olvadjon meg a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű