4-5 db lila hagyma
3-4 ek méz
3 ek cukor
só
kakukkfű
színesbors
édes vörösbor
4 ek olívaolaj
A hagymát megpucolni, majd félbevágni és vékonyan felszeletelni. Egy serpenyőbe elkezdeni felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadni a cukrot és együtt karamellizálni, még szép aranybarna színt kap.Ezután hozzáönteni az olívaolajat, jól összekeverni és rátenni a szeletelt hagymát. Megszórni egy csipet sóval és elkezdeni párolni. Amint kezd a hagyma kicsit összeesni, megszórni egy kevés őrölt színesborssal, és egy kevés kakukkfűvel. (a borstól finom ízt kap, de nem lesz erős) Végül felönteni annyi vörösborral, hogy éppen csak ellepje. Lefedve tovább párolni. Közben többször megkeverni, és ha szükséges még bort önteni hozzá. Végül addig párolni, még a hagyma teljesen megpuhul, és a levét egészen elfőtte. Krémes puha állagú lesz.Sültek mellé kitűnő.
Vajíčka si uvaríme, ošúpeme a následne roztlačíme. 2) Zmiešame si kyslú smotanu spolu s horčicou. Dochutíme soľou alebo korením. Pridáme vajíčka spoločne s nakrájanou cibuľou. 3)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Piletinu skuhajte ili prepecite. Ohlađenu nasjeckajte na kockice. Makarone skuhajte, procijedite i ohladite.Luk, češnjak, paradajz narežite na male kockice, dodajte procijeđeni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt és joghurtot fakanállal összekeverjük egy nagy tálban, majd textilbe öntjük a masszánkat. A textil négy sarkát átellenben csomózzuk és egy éjszakát fellógatva, csepegt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük és vékony félkörökre szeleteljük. A sárgarépát megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. Egy t...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű