menu

Családireceptkönyv.hu

Pikáns sertés oldalas


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 kg sertésoldalas
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 2 evőkanál barack- vagy szilvalekvár
- 1 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál szójaszósz
- só

Elkészítés:


Az oldalast megmossuk, ujjnyi szeletekre vágjuk, papírtörlővel megtöröljük.
Egy tálba tesszük a húst, és rárakjuk az összes hozzávalót. Jól átkeverjük,
és rövid ideig/10-15 perc pihentetjük,hogy az ízek összeérjenek.Utána főzőedénybe tesszük,kb 1 deci vizet aláöntve,fedő alatt főzzük-néha megkeverve-30 percet,majd a fedőt levéve további 25-30 percet.
Rizzsel vagy puha kenyérrel tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Fokozhatjuk az ízhatást,ha egy mokkáskanál ízvarázst teszünk hozzá

Pikáns sertés oldalas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kuglófformában sült stefánia vagdalt
Kuglófformában sült stefánia vagdalt

Elkészítése: A húsokat ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk. 6 tojást keményre főzünk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. A húshoz hozzáadjuk a hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csala Évi
Székelykáposzta
Székelykáposzta

https://www.youtube.com/watch?v=ysEXD08jmIQ

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Karaj - Búbos hús
Karaj - Búbos hús

1. A húsokat kiklopfolom, besózom, és kevés olajon mindkét oldalukat kisütöm, hogy szép színük legyen. 2. Ezután a sütésből maradt olajat aláöntve, egy nagyobb tepsibe lerakom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk