- 1 kg sertésoldalas
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 2 evőkanál barack- vagy szilvalekvár
- 1 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál szójaszósz
- só
Az oldalast megmossuk, ujjnyi szeletekre vágjuk, papírtörlővel megtöröljük.
Egy tálba tesszük a húst, és rárakjuk az összes hozzávalót. Jól átkeverjük,
és rövid ideig/10-15 perc pihentetjük,hogy az ízek összeérjenek.Utána főzőedénybe tesszük,kb 1 deci vizet aláöntve,fedő alatt főzzük-néha megkeverve-30 percet,majd a fedőt levéve további 25-30 percet.
Rizzsel vagy puha kenyérrel tálaljuk.
Fokozhatjuk az ízhatást,ha egy mokkáskanál ízvarázst teszünk hozzá
Elkészítése: A húsokat ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk. 6 tojást keményre főzünk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. A húshoz hozzáadjuk a hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://www.youtube.com/watch?v=ysEXD08jmIQ
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A húsokat kiklopfolom, besózom, és kevés olajon mindkét oldalukat kisütöm, hogy szép színük legyen. 2. Ezután a sütésből maradt olajat aláöntve, egy nagyobb tepsibe lerakom...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz