- 1 kg sertésoldalas
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 2 evőkanál barack- vagy szilvalekvár
- 1 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál szójaszósz
- só
Az oldalast megmossuk, ujjnyi szeletekre vágjuk, papírtörlővel megtöröljük.
Egy tálba tesszük a húst, és rárakjuk az összes hozzávalót. Jól átkeverjük,
és rövid ideig/10-15 perc pihentetjük,hogy az ízek összeérjenek.Utána főzőedénybe tesszük,kb 1 deci vizet aláöntve,fedő alatt főzzük-néha megkeverve-30 percet,majd a fedőt levéve további 25-30 percet.
Rizzsel vagy puha kenyérrel tálaljuk.
Fokozhatjuk az ízhatást,ha egy mokkáskanál ízvarázst teszünk hozzá
1. A húst 2-3 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk. 2. A szalonnát vékony csíkokra metéljük, zsírjára sütjük. 3. A megtisztított, felkarikázott hagymát és a vékonyra sz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA darált húst egy tálba rakom, a rizst megmosom, és hozzáadom a húshoz. A hagymákat olajon megpirítom, lehúzom a tűzről, majd pirospaprikával megszórom (ez egy pörkölt alap), ráön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a golyókat állítjuk össze. A darált húst egy tálba rakjuk és hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, a zsemlemorzsát. Jól összedolgozzuk és egész apró golyókat formázunk. (Nekem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csíkokra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk. A megpirult szalonnát kivesszük, félretesszük. A visszamaradt zsíron (ha szükséges pici sertés zsirral kiegészítjük) az apróra v...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű