15 db nagy paradicsom
15 db hagyma
2 – 3 fej fokhagyma
A savanyúság levéhez: (1 liter léhez)
2 evőkanál ecet
2 evőkanál cukor
2 evőkanál só
1 evőkanál olaj
2 -3 babérlevél
1 szegfűszeg
6 – 7 db. szemes bors
Mossuk meg, majd tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk karikára, vagy nagyobb kockákra mindet. A következőképpen tegyük a befőttesüvegbe: egy sor paradicsom, rá egy sor fokhagyma, rá egy sor hagyma. Így töltsük meg az üvegeket.
Főzzük fel a vizet, tegyük bele a léhez felsorolt hozzávalókat, majd öntsük az üvegekben lerakott zöldségekre. Minden üvegbe annyi lét öntsünk, hogy teljesen elfedje a zöldségeket. Zárjuk le az üvegeket, tegyük bele őket egy nagyobb, forró vízzel teli edénybe és hagyjuk benne 10 percig.
Második nap már fogyaszthatjuk az ízletes savanyúságot.
A megtisztított gombát megmossuk, csíkokra vágjuk, majd lecsöpögtetjük. A vöröshagymát, a fokhagymát felaprítjuk, és 5 dkg vajon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a gombát, az apróra vág...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Az almát meghámozzuk, félbehasítva a magházát kimetsszük, húsát egycentis kockákra vágjuk, ahogyan a párizsit (sonkát), az uborkát, a főtt tojást, a főtt burgonyát és sárgarépát...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűDie Eier in einem großen Topf ca. 10 Minuten hart kochen. Abschrecken und auskühlen lassen. Champignons abtropfen lassen, mit einem Hackmesser in kleine Stücke hacken. Mais abtrop...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű