70 dkg sertéskaraj
1 evőkanál mustár
4 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
0,5 dl főzőtejszín
friss zöldpetrezselyem
só, bors
A húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átrakjuk egy hőálló edénybe. A tejfölt, a mustárt, a tejszínt, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet összekeverjük, leöntjük vele. 180 fokon sütjük 20 percig, de néha megforgatjuk, majd kínálhatjuk.
A fokhagymát pucold meg. Az oldalast mosd meg, vágd nagyobb darabokra, sózd, borsozd ízlés szerint, de lehetőleg használj őrlőmalmot mindkét esetben, mert sokkal finomabb ízt ad a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA körmökről az esetleges szőröket eltávolítjuk, majd a köröm végétől kezdve éles késsel hosszában az inak mentén félbevágjuk, alaposan megmossuk (nem lesz csontszilánkos). Legal...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűAz apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütöm, majd jöhet bele a szintén kockára vágott hagyma és üvegesre pirítom., ha ezzel is megvagyok hozzá adom a felkockázott paprikát és m...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz1. A hagymát felvágás után megdinszteljük, majd a gombát megfonnyasztjuk rajta. 2. Kb. 20 perc után, mikor puha a gomba, ízesítjük majoránnával, sóval, borssal. 3. Behabarj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű