Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Karfiol darált hússal töltve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 közepesen nagy karfiol ( ritkább virágokkal)
0,5 kg darált hús
1 tojás
1 sárgarépa
1 vöröshagyma
1 evőkanál tejföl
4 evőkanál majonéz
10 dkg sajt
petrezselyem, só, bors,

Elkészítés:


A karfiolnak a torzsáját óvatosan vágjuk ki ( a rózsák nehogy szét essenek), majd főzzük 6-8 percig sós vízben.
A hagymát vágjuk apró kockára és az olajon dinszteljük, majd adjuk hozzá a lereszelt sárgarépát és együtt dinszteljük tovább.
A darált húst tegyük egy tálba, adjuk hozzá a dinsztel hagyma-répa keveréket, a tojást a tejfölt, a fűszereket, az apróra vágott petrezselyem zöldet és keverjük össze. Az elkészített tölteléket nagyon óvatosan töltsük a roppanósra főtt karfiol torzsa helyére és a virágszárak közé. Ha marad a töltelékből, azt egyenletesen elsímítjuk a tetején. Az így elkészített karfiolt tegyük egy tűzálló kerek tálba, melyet kiolajoztunk, tejfölt teszünk az edény aljára, a töltött karfiol tetejét megszórjuk a durvára reszelt sajttal. Az edényt takarjuk le alufóliával, és előmelegített sütőbe 200 fokon süssük kb 50 percig, majd levesszük a fóliát és 10-15 percig rápirítjuk a sajtot.
Tanács: A tölteléket készíthetjük ízlés szerint : dinsztelt gomba, friss paprika, vagy bármilyen zöldség.
Ha maradna a töltött karfiolból, másnap lehet belőle rántott töltött karfiolt készíteni. Panírozzuk liszt, tojás, zsemlemorzsa és forró olajba süssük ki.

Karfiol darált hússal töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
Sertés szelet tejfölös bundában
Sertés szelet tejfölös bundában

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt a tojással kikeverjük(tehetünk bele zúzott fokhagymát is). A húst lisztbe, tojásos tejfölbe, majd újra lisztbe fogatjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Apaci
Pikáns sertés oldalas
Pikáns sertés oldalas

Az oldalast megmossuk, ujjnyi szeletekre vágjuk, papírtörlővel megtöröljük. Egy tálba tesszük a húst, és rárakjuk az összes hozzávalót. Jól átkeverjük, és rövid ideig/10-15 perc...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Csülök pékné módra
Csülök pékné módra

Egy nagy lábosba helyezzük bele a csülköt, és dobáljuk rá az újhagymát, hagymát, sárgarépát és a fokhagyma-gerezdeket. Majd szórjuk rá az egész fekete borsot, babérlevelet, és...

Elkészítési idő: 250 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Dóra
Töltött dagadó
Töltött dagadó

A májat tisztítjuk-zsigereljük-leöblítjük-daraboljuk. Kevés zsíron átpirítjuk kb. 5-10 perc alatt. A zöldségeket és a hagymát tisztítjuk. A zöldségeket valamint a lepirított májat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk