500 g svinjetine (ili nekog drugog mesa)
1 glavica crnog luka
2 čena belog
100 ml neutralne pavlake
1 kašika senfa
1 kašika brašna
biljni začin
biber
peršun
Meso iseckati na kockice i na ulju dinstati dok ne omekša.
Na malo ulja propržiti sitno iseckani crni i beli luk. Dodati kašiku brašna i propržiti, a zatim i neutralnu pavlaku, senf i čašu vode. Ostaviti da proključa uz stalno mešanje. Dodati prženo meso, začiniti po ukusu i na umerenoj temperaturi kuvati još 15 minuta. Na kraju staviti peršun.
Egy-egy tk. egész borsot, édeskömény magot és római kömény magot mozsárban kissé megtörök, hozzáadok 1 tk. durva tengeri sót is, majd az egészet egy vágódeszkára szórom és elteríte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük hosszában, majd borsozzuk, sózzuk és kevés zsiradékon megpirítjuk. A sajtokat feldaraboljuk, tejszínnel és kevés vízzel feltesszük főni. Amikor fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk, félig megfőzzük, és szeletekre vágjuk. Felét egy tepsi aljára leterítjük, megsózzuk. Rámorzsoljuk a darált húst, kevés olajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészíthetjük úgy is, hogy sertés- és marhahúst vegyesen használunk, 25-25 dkg-ot. Egy zsemle helyett használhatunk 2 zsemlét is, ebben az esetben 2 tojással állítjuk össze a vagdal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű