300g főtt füstölt csülökhús, 2db tojás, 2dl tej, 400g liszt, 2dl tejföl, 20g só, 30g reszelt friss torma, 5g cukor, 3g törött bors, 0,5dl olaj
A füstölt csülökhúst ledaráljuk. A lisztből, a tojásból és a tejből közepesen kemény galuskatésztát készítünk. Belekeverjük a ledarált csülökhúst, borssal fűszerezzük. Forró, sós vízbe beleszaggatjuk a galuskát, majd addig főzzük, amíg a galuskák a víz tetejére fel nem jönnek. Leszűrjük, leöblítjük, s felforrósított olajban átforgatjuk, ha szükséges, utána ízesítjük. A tejfölt elkeverjük a reszelt tormával, megsózzuk, a cukorral ízesítjük, majd felmelegítjük, vigyázva arra, hogy a tejföl ki ne csapódjon. A felforrósított galuskát tálra öntjük, tetejét meglocsoljuk a meleg tormás tejföllel.
A húst finoman kiklopfolom, sózom, borsozom és meghempergetem a lisztben. Egy serpenyőben zsírt hevítek, majd a húsok mindkét felét gyorsan sütöm kb 1-1 percig, ezt követően tány...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket és a hagymát megtisztítjuk, a húst felkockázzuk . A hagymát a zsíron megpirítjuk, a húst hozzátesszük, kis vízzel felöntjük, és félig megpároljuk, majd a felkarikázo...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KözepesA húst vastagabb szeletekre fölvágjuk, borssal fűszerezzük ízlés szerint, majd a széleit körbetekerjük bacon szalonnával. Egy serpenyőben közben olajat forrósítunk, és mik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst szeletekre vágjuk,kiklopfoljuk és besózzuk, borsozzuk. Lisztbe mártva forró olajban kisütjük. A karfiolt közben enyhén sós vízben megfőzzük. A húst kivajazott tepsibe tesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes