Családireceptkönyv.hu

Karajba zárt csülök


Írta:

Elk. idő: 1-1 óra
Adag: 6-8 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 db csontozott füstölt csülök
9-10 szelet karaj
20 szelet bacon
1 nagy vöröshagyma
2 evőkanál mustár
30 dkg reszelt sajt
2 tojás
liszt

Elkészítés:


A csülköt előző este vízben főzzük puhára,/ kb. 1 és fél óra alatt./
Mikor már langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra.
A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdinszteljük.
A csülköt a hagymát és a mustárt összekeverjük és zárható dobozba hűtőbe tesszük.
A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és szintén hűtőbe tesszük.
Az őzgerinc formát kibéleljük baconnal, úgy hogy a szélén túllógjon, ezt majd a tetejére hajtjuk a végén.
Beleszórunk egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel kibéleljük.
Újra sajtot szórunk rá, majd az előző nap elkészített csülök töltelékkel jól megtömjük.
Ismét sajt jön, majd a maradék tojásba, lisztbe forgatott, karaj.
Megint sajt, amire ráhajtogatjuk a lelógó bacon szeleteket, és még a maradék baconnal a hiányzó részeket is befedjük..
A villanysütő tepsijére helyezzük az őzgerincformát, hogy ha sülés közben kifolyna a leve akkor legyen mi felfogja.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt pirosra sütjük. majd kivesszük, a villanysütő tepsibe sütőpapírt helyezünk és a formából a csülkös rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe és a másik felét is pirosra sütjük.

Karajba zárt csülök

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Receptek
Cigánypecsenye
Cigánypecsenye

A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb. Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket. A szalonnákat beleteszem egy tányérba é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Húsos káposzta
Húsos káposzta

A vöröshagymát felaprítjuk és zsírban megdinszteljük, majd mellé dobjuk a füstölt hús darabot. A csülköt kockára vágjuk és a hagymás zsíron lesütjük egy kicsit, amíg kifehéredik, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Rakott hús
Rakott hús

A húst fölszeleteled, kicsit megveregeted. Egy sütőbe tehető edényt kicsit beolajozol és elkezded rétegezni a cuccot. Egy réteg husi, erre rákened a mustárt és rákarikázod a hagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Natúrszelet hasábburgonyával
Natúrszelet hasábburgonyával

A burgonyát megsütöm, a húst kiklopfolom, sózom, borsozom, fokhagymázom és kevés olajon aranyszínűre sütöm.

Elkészítési idő: 1/2
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk