50 dkg darált hús
35 dkg sárgarépa
1 tojás
1 nagyobb fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma összezúzva
törött bors
só
A répát a vöröshagymával és a tojással késes aprítóban finomra dolgozzuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Kis golyókat formálunk belőle, végül forró, bő zsírban kisütjük. Salátával tálaljuk. Nagyon finom hozzá a zúzott fokhagymával, sóval, kevés citromlével elkevert ToTu krém extra.
Szoktam csinálni ilyesmit,reszelt édesburgonyával vagy cukkinivel is(az mellé kell valami lisztféle),tojás nélkül is,ezt csak úgy elmentettem most az arányok miatt,hátha másnak is jól jön.
De lehet beletenni főtt kelkáposztát,főtt vagy párolt karalábot,zellert is,illetve gyökeret és simán el tudom képzelni olyan formában,hogy főzök kelbimbót és azt teszem a gombóc közepébe ;).
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk. Ezután lisztben megforgatjuk, mindkét oldalát elősütjük. Egy nagy tálba fektetjük őket és ráhalmozzuk a gomba töltelék...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: KönnyűElőször készítsük el a pácot, amiben a húsok pihenni fognak. Öntsük egy tálba a 4 evőkanál olajat, nyomjunk hozzá 4 gerezd fokhagymát és a mustárokat. Szórjuk hozzá a fűszerpaprika...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni. A sajtot reszeljük le, majd hagyjuk egy kicsit száradni. Ezután keverjük össze a z...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézpetrezselymes burgonya A megsikált burgonyát negyedekbe vágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk petrezselyemmel, sózzuk-borsozzuk, és alaposan összeforgatjuk. 190°C-ra előme...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű