menu

Családireceptkönyv.hu

Répás húsgolyó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg darált hús
35 dkg sárgarépa
1 tojás
1 nagyobb fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma összezúzva
törött bors

Elkészítés:


A répát a vöröshagymával és a tojással késes aprítóban finomra dolgozzuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Kis golyókat formálunk belőle, végül forró, bő zsírban kisütjük. Salátával tálaljuk. Nagyon finom hozzá a zúzott fokhagymával, sóval, kevés citromlével elkevert ToTu krém extra.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szoktam csinálni ilyesmit,reszelt édesburgonyával vagy cukkinivel is(az mellé kell valami lisztféle),tojás nélkül is,ezt csak úgy elmentettem most az arányok miatt,hátha másnak is jól jön.
De lehet beletenni főtt kelkáposztát,főtt vagy párolt karalábot,zellert is,illetve gyökeret és simán el tudom képzelni olyan formában,hogy főzök kelbimbót és azt teszem a gombóc közepébe ;).

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar  Csikós tokány
Csikós tokány

Elkészítés: A szalonnát zsírjára sütjük, majd ha ez megtörtént, szűrőkanállal kiszedjük a szalonnát. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, és hozzáad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Stefánia vagdalt gazdagon
Stefánia vagdalt gazdagon

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A répát és a zellert apró kockára vágjuk, majd a borsóval együtt sós vízben megfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk az áztatott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

A megmosott, meghámozott burgonyát apró kockákra vágjuk, zsírban megsütjük. A sertéshúst is kockákra vágjuk, majd nagyon kevés zsíron pirítani kezdjük. A meghámozott vöröshagymát...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csikós tokány (Szilágyi Balázs)
Csikós tokány (Szilágyi Balázs)

1. Vágd csíkokra a kolozsvári szalonnát és a húst, apróra a hagymát és a fokhagymát. 2. 2 evőkanál zsírban vagy olajban pirítsd meg a szalonnát nagy lángon. 3. A szalonna megmara...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk