Családireceptkönyv.hu

Tepsis karaj újkrumplival


Írta:

Adag: 4 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg sertéskaraj (csont nélkül)
3.2 dl száraz fehérbor
2 db vöröshagyma
3 evőkanál olívaolaj
só, frissen őrölt bors
50 dkg újkrumpli
2 evőkanál frissen aprított zsálya
8 szelet prosciutto

Elkészítés:




A 1,5 cm vastag szeletekre vágott hús széleit egy kés hegyével megszurkáljuk, majd a hússzeleteket (anélkül, hogy átfednék egymást) egy edénybe fektetjük, ráöntjük a bort, és szobahőmérsékleten marináljuk, míg a többi hozzávalót elkészítjük.

A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A karikára vágott hagymát meglocsoljuk 1 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan átforgatjuk, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rendezzük.

A maradék olívaolajat a hagymához használt edényben

összeforgatjuk a karikára vágott újkrumplival és a zsályával, sózzuk, borsozzuk, majd ezt is a tepsibe rendezzük, és sütőben 15 percig sütjük, míg a burgonya széle pirulni nem kezd.

A húst a borból kivéve szárazra töröljük, majd sózzuk, borsozzuk, és elrendezzük rajta a sonkaszeleteket. Ezután a hagymás krumplira helyezzük, 12-15 percig együtt sütjük, majd 5-10 perc pihentetés után tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
Fokhagymás tarja
Fokhagymás tarja

◾️A húst vágjuk kisujjnyi vastag szeletekre és kicsit klopfoljuk ki. ◾️Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. ◾️A páchoz öntsük egy tálba az olajat, adjuk hozzá a mustárt, a présel...

Elkészítési idő: 3,5 óra + pihen
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lecsós tarja
Lecsós tarja

A húst megmossuk, kb. fél-egy cm-es szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, aki szereti, tehet rá még foghagymát is, majd hagyjuk állni. Addig a zöldségeket felszeljük, én a paprikát...

Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Szűz - Krumplis bundában sütött szűz - OK
Szűz - Krumplis bundában sütött szűz - OK

1. A húst - szűzpecsenye, karaj vagy comb- felszeleteljük, kiklopfoljuk majd sózzuk, borsozzuk. 2. Elkészítjük a bundát, ami a hármas jegyében született: 3 tojást kikeverünk 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Falusi töltött karaj
Falusi töltött karaj

A karajt kiklopfoljuk szép nagy szeletre, sózzuk. A többi hozzávalót felkockázzuk és egy tálba összekerjük a mustárral,borssal,petrezselyemmel,fokhagymával, sóval. Beletesszük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk