60 dkg sertéskaraj (csont nélkül)
3.2 dl száraz fehérbor
2 db vöröshagyma
3 evőkanál olívaolaj
só, frissen őrölt bors
50 dkg újkrumpli
2 evőkanál frissen aprított zsálya
8 szelet prosciutto
A 1,5 cm vastag szeletekre vágott hús széleit egy kés hegyével megszurkáljuk, majd a hússzeleteket (anélkül, hogy átfednék egymást) egy edénybe fektetjük, ráöntjük a bort, és szobahőmérsékleten marináljuk, míg a többi hozzávalót elkészítjük.
A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A karikára vágott hagymát meglocsoljuk 1 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan átforgatjuk, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rendezzük.
A maradék olívaolajat a hagymához használt edényben
összeforgatjuk a karikára vágott újkrumplival és a zsályával, sózzuk, borsozzuk, majd ezt is a tepsibe rendezzük, és sütőben 15 percig sütjük, míg a burgonya széle pirulni nem kezd.
A húst a borból kivéve szárazra töröljük, majd sózzuk, borsozzuk, és elrendezzük rajta a sonkaszeleteket. Ezután a hagymás krumplira helyezzük, 12-15 percig együtt sütjük, majd 5-10 perc pihentetés után tálaljuk.
A hússzeleteket gyengéden kiveregetjük, és sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben kevés zsíron megpirítjuk a húsokat mindkét oldalukon. Ezután egy tányérra tesszük át őket, és lefedjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húsokat befűszerezem és sorban lerakom a tepsi aljára. A hagymát félfőre vágom a gombát szeletelem Egy nagy tálban összekeverem sóval, borssal a ketchuppal és a mustárral, zúz...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA sertéshúst megmossuk, majd hat szeletre vágjuk és kiklopfoljuk. Két evőkanál olívaolajba belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd a sót és a borsot. Ezzel átkenjük a hússzeleteket...
Elkészítési idő: 1,30 perc Nehézség: KönnyűAz olaj, a keményre főtt tojások és a tejföl kivételével a többi hozzávalóból fasírtmasszát készítünk, melyhez adhatunk némi petrezselyem zöldet és ízlésünk szerint fűszerezzük a m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű