Nagyon kemény habbá verünk 4 tojásfehérjét és 13 dkg kristálycukrot lassan beleöntve ,tovább verjük ,
míg a hab szép fényes lesz.Lassan belekeverünk 10 deka lisztet ,beleöntünk 10 deka olvasztott margarint
és 1-2 percig még verjük habverővel. Kizsírozott őzgerinc vagy kuglófformába öntjük és világos barnára sütjük
( ne süssük sötétre ) Süteményestálra borítjuk és úgy melegen megkenjük 3 evőkanál baracklekvár és
3 ek.víz felforralt keverékével. Ha kihült bevonjuk csokimázzal (2 ek, kakaó+2 ek.víz + 2 ek,cukor +
2 deka margarin összeolvasztva ) ráöntjük a tésztára.Dupla adagot is csinálhatsz ha több a tájásfehérjéd ! Nagyon finom
Tészta: 40 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 5 dkg puha margarin, 2 tojás, 2 evőkanál méz, 2 kávéskanál szódabikarbóna, esetleg tej ha nem állna össze. Ezt 3 részre osztjuk, kinyújtjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat összegyúrjuk és három (3) részre osztjuk, az egyikhez kakaót gyúrunk. Megtöltjük, mint a zserbót, ha megsült meg a meleg tésztára kenjük a mázat. Máz: 3 tojás s...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézA tojásokat az édesítőkkel, mézzel, sóval tejföl sűrűségűre felverjük, majd apránként beleszitáljuk a lisztet. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk egy 20*20 cm.-es,szilikon formába...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejben a teáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a porcukrot, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást, majd a felfuttatott élesztőt a tejjel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű