menu

Családireceptkönyv.hu

Zserbó


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (20*30 cm tepsimérethez):

30 dkg Dia Wellness CH Mínusz liszt
15 dkg hideg vaj
7 g (fél csomag) sütőpor
4 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
1 db M-es tojás
5 dkg (1 evőkanál) natúr görög joghurt
2 evőkanál (20 g) hideg víz

Töltelékéhez:
12 dkg darált dió
4 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
1 bio citrom reszelt héja
25 dkg cukormentes sárgabarack lekvár

Csokimázához:
10 dkg cukormentes étcsokoládé a tetejére
1 teáskanál kókuszzsír (ehhez én nem szeretek vajat használni)

Elkészítés:


A szénhidrátcsökkentett lisztet elkeverjük a sütőporral, az édesítőszerrel, majd elmorzsoljuk a vajjal (ha van aprítógépünk, érdemes azzal dolgozni, sokkal gyorsabb és szebben összeáll a tészta, mivel nem tud megolvadni a kezünk melegétől a zsiradék!).
A morzsalék közepébe egy üreget készítünk, amibe beletesszük a tojással elkevert natúr joghurtot és a vizet, majd egynemű tésztává gyúrjuk.
Az így kapott diétás zserbó tésztát 15 percig pihentetjük.
A pihentetés után a zserbó tésztát három egyenlő részre vágjuk, és mindhármat 20*30 cm-es, kb. 5 mm vékony téglalappá nyújtjuk ki (kisebb tepsi esetén lehet kisebb a tészta, de nagyobb nem, mert az már túl vékony lenne).
A tepsibe beleteszünk egy sütőpapírt és az első lapot belerakjuk, majd megkenjük a cukormentes baracklekvár felével.
A darált diót összekeverjük az édesítővel és a citromhéjjal, majd a felét a baracklekváros rétegre egyenletesen rászórjuk.
Ez után rátesszük a második kinyújtott tésztalapot és ugyanúgy megkenjük a baracklekvár másik felével, majd megszórjuk az édesítős, citromos darált dióval.
Ezek után lefedjük a süteményt a harmadik tésztalappal, óvatosan lenyomkodjuk és villával megszurkáljuk a tetejét.
170 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, vágódeszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszafordítjuk és hagyjuk kihűlni.
A cukormentes zserbó diétás csokimázához a cukormentes étcsokit a kókuszzsírral vízfürdő felett felolvasztjuk, majd a zserbó tetejére rákenjük.
Hűvös helyen hagyjuk a csokimázat megdermedni.
Forró vízbe mártott késsel szépen szeletelhető.

Trükkök, tippek, praktikák:


100 gr tápértéke:
Energia:463 kcal,
16 g szénhidrát
13 g fehérje,
25 g zsír.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fannta szelet
Fannta szelet

...6 db tojásból,6 kanál cukorból.4 kanál lisztből,2 kanál kakaó porból.1 sütő porból piskótát készítünk.még sül fél kg áttört túrót,25 dkg vajat,30 dkg porcukrot,3 db vaníliás cuk...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Piskóta szelet
Piskóta szelet

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
máglyarakás
máglyarakás

csai Ilona szia,tegnap kértem én is receptet itt.és mindent elolvastam és összeraktam az enyémet......10-12 kiflit felkarikáztam,kb1 liter tejet megmelegitettem (kicsi maradt a tej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós kifli
Túrós kifli

A kifliket kettévágjuk, belsejét kikaparjuk. A túrót a tojással, cukrokkal és a reszelt citrom héjjal összekeverjük. A kifliket megtöltjük a túrós töltelékkel, majd a végét betömj...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk