Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zserbó


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (20*30 cm tepsimérethez):

30 dkg Dia Wellness CH Mínusz liszt
15 dkg hideg vaj
7 g (fél csomag) sütőpor
4 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
1 db M-es tojás
5 dkg (1 evőkanál) natúr görög joghurt
2 evőkanál (20 g) hideg víz

Töltelékéhez:
12 dkg darált dió
4 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
1 bio citrom reszelt héja
25 dkg cukormentes sárgabarack lekvár

Csokimázához:
10 dkg cukormentes étcsokoládé a tetejére
1 teáskanál kókuszzsír (ehhez én nem szeretek vajat használni)

Elkészítés:


A szénhidrátcsökkentett lisztet elkeverjük a sütőporral, az édesítőszerrel, majd elmorzsoljuk a vajjal (ha van aprítógépünk, érdemes azzal dolgozni, sokkal gyorsabb és szebben összeáll a tészta, mivel nem tud megolvadni a kezünk melegétől a zsiradék!).
A morzsalék közepébe egy üreget készítünk, amibe beletesszük a tojással elkevert natúr joghurtot és a vizet, majd egynemű tésztává gyúrjuk.
Az így kapott diétás zserbó tésztát 15 percig pihentetjük.
A pihentetés után a zserbó tésztát három egyenlő részre vágjuk, és mindhármat 20*30 cm-es, kb. 5 mm vékony téglalappá nyújtjuk ki (kisebb tepsi esetén lehet kisebb a tészta, de nagyobb nem, mert az már túl vékony lenne).
A tepsibe beleteszünk egy sütőpapírt és az első lapot belerakjuk, majd megkenjük a cukormentes baracklekvár felével.
A darált diót összekeverjük az édesítővel és a citromhéjjal, majd a felét a baracklekváros rétegre egyenletesen rászórjuk.
Ez után rátesszük a második kinyújtott tésztalapot és ugyanúgy megkenjük a baracklekvár másik felével, majd megszórjuk az édesítős, citromos darált dióval.
Ezek után lefedjük a süteményt a harmadik tésztalappal, óvatosan lenyomkodjuk és villával megszurkáljuk a tetejét.
170 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, vágódeszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszafordítjuk és hagyjuk kihűlni.
A cukormentes zserbó diétás csokimázához a cukormentes étcsokit a kókuszzsírral vízfürdő felett felolvasztjuk, majd a zserbó tetejére rákenjük.
Hűvös helyen hagyjuk a csokimázat megdermedni.
Forró vízbe mártott késsel szépen szeletelhető.

Trükkök, tippek, praktikák:


100 gr tápértéke:
Energia:463 kcal,
16 g szénhidrát
13 g fehérje,
25 g zsír.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bögrés krémes meggyes-mákos kocka
Bögrés krémes meggyes-mákos kocka

A meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük. A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérj...

Elkészítési idő: 30-60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gofri
Gofri

1. Előbb keverjük össze külön keverőtálban a folyékony hozzávalókat: olvasztott vaj/kókuszzsír, víz, tojás, édesítő/sztevia. 2. Egy másik tálban keverjük össze a liszteket a szóda...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Almás csavar
Almás csavar

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, kicsit betakarjuk, majd a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a tojást és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: András
Citromos pite
Citromos pite

A tésztához a liszthez keverjük a cukrot, a sót és a kakaóport, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Ha már teljesen morzsalékos, a tojással és a vanília aromával összeállítjuk a tészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk