500 g liszt,
250 ml tej,
100 g vaj,
2 evőkanál cukor,
30 g élesztő,
egy csipet só.
Hozzávalók a töltelékhez:
500 g tehén túró,
4 evőkanál cukor,
1 db tojás.
Melegítsük meg a tejet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt, hagyjuk 20 percet állni. A lisztet szitáljuk egy tálba, öntsük hozzá az élesztős tejet, beletesszük a puha vajat is és jól össze dolgozzuk. Az így kapott tésztát két részre osztjuk (mert a végén két rudat készítünk belőle) és mindkét részt kinyújtjuk 1-2 cm vastagságúra.
Elkészítjük a tölteléket: a túrót kikavarjuk a cukorral és a tojással, rátesszük a kinyújtott tészta közepére. A tészta széleit ferdén 2 centinként bevagdossuk a töltelékig és addig hajtjuk a széleket még el nem fogy (ráhatjuk), így olyan lesz mintha fonatos lenne (nem kell tekerni). A töltelék fölött pedig a széleket jól lenyomkodjuk, letakarjuk és hagyjuk még 15-20 percet kelni, utána tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgájával és megszórjuk cukorral, ízlés szerint. Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük, amikor a tészta szép piros, el is készült.
A sütőporral elkevert lisztet a zsírral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, a mézet, a tojásokat és a cukrot. Összegyúrjuk és tepsi hátán 4 lapot sütünk belőle. A krémhez a grízt...
Elkészítési idő:Jól összedolgozzuk, 30 perc pihi, vékonyra nyújtani, kiszaggatni, tojással lekenni és reszelt sajttal megszórni. 175 fokon légkeverésen sütöm!
Elkészítési idő:A vizet a vajjal, cukorral, és sóval felforraljuk. Ha már lobog, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverjük, amíg a széle rezegőssé nem válik. Kivesszük a tésztát a lábasból e...
Elkészítési idő: 1,5 óra