Családireceptkönyv.hu

Fonott túrós tekercs,


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g liszt,
250 ml tej,
100 g vaj,
2 evőkanál cukor,
30 g élesztő,
egy csipet só.

Hozzávalók a töltelékhez:

500 g tehén túró,
4 evőkanál cukor,
1 db tojás.

Elkészítés:


Melegítsük meg a tejet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt, hagyjuk 20 percet állni. A lisztet szitáljuk egy tálba, öntsük hozzá az élesztős tejet, beletesszük a puha vajat is és jól össze dolgozzuk. Az így kapott tésztát két részre osztjuk (mert a végén két rudat készítünk belőle) és mindkét részt kinyújtjuk 1-2 cm vastagságúra.

Elkészítjük a tölteléket: a túrót kikavarjuk a cukorral és a tojással, rátesszük a kinyújtott tészta közepére. A tészta széleit ferdén 2 centinként bevagdossuk a töltelékig és addig hajtjuk a széleket még el nem fogy (ráhatjuk), így olyan lesz mintha fonatos lenne (nem kell tekerni). A töltelék fölött pedig a széleket jól lenyomkodjuk, letakarjuk és hagyjuk még 15-20 percet kelni, utána tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgájával és megszórjuk cukorral, ízlés szerint. Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük, amikor a tészta szép piros, el is készült.

Fonott túrós tekercs,

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mézes zserbó, hihetetlen könnyű krémmel és vékony la
Mézes zserbó, hihetetlen könnyű krémmel és vékony la

A sütőporral elkevert lisztet a zsírral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, a mézet, a tojásokat és a cukrot. Összegyúrjuk és tepsi hátán 4 lapot sütünk belőle. A krémhez a grízt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos recept
Sajtos recept

Jól összedolgozzuk, 30 perc pihi, vékonyra nyújtani, kiszaggatni, tojással lekenni és reszelt sajttal megszórni. 175 fokon légkeverésen sütöm!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Képviselő fánk
Képviselő fánk

A vizet a vajjal, cukorral, és sóval felforraljuk. Ha már lobog, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverjük, amíg a széle rezegőssé nem válik. Kivesszük a tésztát a lábasból e...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk