1,5 dl víz
20 dkg + 2 ek. cukor
1,5 dl tejszín
4 ek. holland kakaópor
fél cs. zselatin
A vízből 1 evőkanálnyit tégy félre. A többihez keverd a kakaóport, a tejszínt és a cukrot. Lassú tűzön, nagyjából 20 percig folyamatos kevergetés mellett főzd, amíg kissé sűrűsödni kezd. Vedd le a tűzről. Közben egy másik edényben a félretett vízben keverd el a maradék cukort, a zselatint pedig csak szórd bele. Hagyd 5 percig pihenni. A tűzről levett csoki tortamázban csomómentesen keverd el a zselatinos vizet. Majd gyors mozdulatokkal keverd még legalább 1 percig. A cca. 70 fokosra lehűlt csokimázat egyenletesen oszd el a karácsonyi sütemények, torták tetején, oldalán.
Elkészítés: 1. Egy tésztaszűrőt kibélelek csak erre használatos, lehetőleg lenvászon konyharuhával, vagy laza szövésű pamutvászon, muszlin darabbal. 2. Beleborítom a tejfölt. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet elkevertem a cukorral, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve elkezdtem főzni. Kb. 50 perc (nem tévedés...) alatt a cukros tej besűrűsödött, harmadára főtt, és nagyo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA fűszereket, fokhagymát egy kis tálkába tettem és pár csepp olívaolajjal elkevertem, hogy kenhető állagú legyen. A csirkemellfilét megmostam, lecsepegtettem, majd két részre vág...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tejszín legyen NAGYON lehűtve és legyen legalább 30% zsírtartalmú. Még jobb, ha sikerül 33-35%-osat venni. Legjobb volt nekem eddig a Metro-ban kapható Debic. Akár még egy fé...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: Könnyű