menu

Családireceptkönyv.hu

Almás-diós őzgerinc szeletek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 tojás
20 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja
2 db szép alma
15 dkg darált dió
5 dkg vágott dió
15 dkg finomliszt
1 sütőpor
A bevonathoz:

15 dkg fehér csokoládé
3 dkg vaj
5 dkg vágott dió
2 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál vaj


Elkészítés:


A két darab almát meghámozzuk, apró lyukon lereszeljük. A tojást a cukorral, reszelt citrom héjjal habosra keverjük 10 perc alatt. Hozzákeverjük a reszelt almát, tovább keverjük. (levével együtt adjuk hozzá). A lisztet, darabos és darált diót, sütőport elkeverjük, majd az almás masszába forgatjuk.
Az őzgerinc formát vajjal kikenjük, egy kis liszttel megszórjuk és a sütemény masszánkat beleöntjük . Kissé eligazítjuk a formában. 190 °C-ra előmelegítjük a sütőt és tűpróbáig sütjük (kb 40 perc). Sütőből kivéve egy tálcára fordítjuk. Amikor kihűlt bevonjuk a csokoládéval. A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a süteményre csurgatjuk és szépen elkenjük. A kristálycukrot egy teflon serpenyőben karamellizáljuk, rátesszük a darabos diót. Összeforgatjuk vele, majd vajjal kent lapos tányérra tesszük. Amikor kihűlt aprítógépbe téve összezúzzuk. A süteményt megszórjuk vele.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cifra kalács
Cifra kalács

Elkészítés: 1. A tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a maradék cukorral + sóval, majd a tojással, vajjal, joghur...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Foszlós kalács (Limara)
Foszlós kalács (Limara)

Fél deciliter langyos tejhez adjunk hozzá 1 tk cukrot majd morzsoljuk bele az élesztőt és 1-2 evőkanál lisztet is szórjunk rá. Tegyük félre nagyjából 15 percre, amíg szépen felfut....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Spirálos márvány tekercs
Spirálos márvány tekercs

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, élesztőt és a vajat. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a tojássárgákat. A lisztes keverékhez hozzáöntjük a tojásos tejet, szé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Kelt kalács, bukta, tészta
Kelt kalács, bukta, tészta

Az élesztőt a szokott módon cukorral, meleg tejben megáztatjuk. Majd a liszt közepébe öntjük, a tejet, margarint, 2 db tojást, vaníliás cukrot, citromhéjat, sót ízlés szer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk