Családireceptkönyv.hu

Almás-diós őzgerinc szeletek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 tojás
20 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja
2 db szép alma
15 dkg darált dió
5 dkg vágott dió
15 dkg finomliszt
1 sütőpor
A bevonathoz:

15 dkg fehér csokoládé
3 dkg vaj
5 dkg vágott dió
2 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál vaj


Elkészítés:


A két darab almát meghámozzuk, apró lyukon lereszeljük. A tojást a cukorral, reszelt citrom héjjal habosra keverjük 10 perc alatt. Hozzákeverjük a reszelt almát, tovább keverjük. (levével együtt adjuk hozzá). A lisztet, darabos és darált diót, sütőport elkeverjük, majd az almás masszába forgatjuk.
Az őzgerinc formát vajjal kikenjük, egy kis liszttel megszórjuk és a sütemény masszánkat beleöntjük . Kissé eligazítjuk a formában. 190 °C-ra előmelegítjük a sütőt és tűpróbáig sütjük (kb 40 perc). Sütőből kivéve egy tálcára fordítjuk. Amikor kihűlt bevonjuk a csokoládéval. A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a süteményre csurgatjuk és szépen elkenjük. A kristálycukrot egy teflon serpenyőben karamellizáljuk, rátesszük a darabos diót. Összeforgatjuk vele, majd vajjal kent lapos tányérra tesszük. Amikor kihűlt aprítógépbe téve összezúzzuk. A süteményt megszórjuk vele.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Habos, diós kifli
Habos, diós kifli

A tésztához a lisztet, a puha vajat, a porcukrot, a tojások sárgáit egy tálba tesszük. Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsoljuk a tejbe, hozzáöntjük a már előkészített...

Elkészítési idő: 1óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lintyő
Pudingos turós csiga
Pudingos turós csiga

Elkészítés : Az élesztőt 1 dl tejjel, és egy kevés cukorral futassuk fel. A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kelt kuglóf
Kelt kuglóf

Az élesztőt, kevés langyos tejben felfuttatjuk. A margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. Ezeket egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a lisztet és annyi langyo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk