menu

Családireceptkönyv.hu

diós kosárka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a linzer tésztához:
28 dkg liszt
20 dkg Rama margarin
8 dkg porcukor
4db tojássárgája
1 csg. vaníliás cukor
A töltelékhez:
rumos meggy szemek-lekvár
4 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1/4 citrom leve
20 dkg darált dió
Továbbá:
28 db kosárka tésztasütő
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze.
A tojásfehérjéket a cukorral,citrom levével verjük kemény habbá.
Majd keverjük bele a darált diót.
A tésztasütő formákat béleljük ki vékonyan a linzer tésztával,tegyünk az aljába 1 szem meggyet vagy 1 csepp lekvárt,de mind kettő mehet bele.
A diós habból kis halmokat teszünk rá és világosra sütjü

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Panettone
Panettone

A mazsola és gyümölcsök kivételével tésztát dagasztunk a hozzávalókból, hagyjuk megkelni. Kelés után hozzákeverjük a gyümölcsöket majd a sütőformában újrakelesztjük. Sütés közbe...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kuglóf - Túrókuglóf
Kuglóf - Túrókuglóf

Robotgéppel krémes állagúra keverjük a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat robotgéppel átkeverve. Belereszeljük a narancs héját, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aranygaluska
Aranygaluska

Az élesztőt meleg tejjel és 1 kockacukor mennyiségű kristálycukorral felfuttatjuk. A lisztet leszitáljuk, tojás sárgáját, rumot,olvasztott margarint, kristalycukrot, citrom resze...

Elkészítési idő: 2 óra sütéssel
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Spenótos kalács
Spenótos kalács

A langyos tejhez keverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a sütőport és összekeverjük. Az élesztős tejet elkeverjük a joghurtt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk