menu

Családireceptkönyv.hu

Almás diós kalács vidéken


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 10-12
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
4dkg élesztő
4,5 dl tej
20 dkg porcukor
60 dkg liszt
20 dkg olvasztott puha vaj vagy margarin
2 tojás
1 tojás sárgája
2 csomag vaníliás cukor
2 citrom
35 dkg darált dió vagy mandula
2-3 kanál méz

A töltelékhez:
1,5 dl tej
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
35 dkg darált dió
5 dkg beáztatott mazsola
1 kanál zsemlemorzsa
2 db reszelt alma




Elkészítés:


Elkészítése: 4dkg élesztőt 1 dl langyos tejbe elkeverünk és adunk hozzá 1 kanál cukrot és 2 kanál lisztet a tetejére szórunk. Meleg helyen hagyjuk állni, míg felfut az élesztő.

Egy nagyobb tálba beleszitáljuk a 60 dkg lisztet és belemorzsoljuk a 20 – 25 dkg vajat és hozzáadjuk a felfuttatott élesztős tejet, 2 egész tojást és 1 tojás sárgáját, 1 csomag vaníliás cukrot, pici sót és 8 dkg porcukrot, 1 citrom reszelt héját és a 1,5 -2 dl langyos tejet.
Amikor már elválik az edény a falától és szép hólyagos lesz a tészta, akkor a tetejét belisztezzük és meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük.

Elkészítjük a tölteléket: 1,5 dl tejet és 10 dkg porcukrot és 1 vaníliás cukrot a citrom reszelt héjával felforralunk, majd leforrázzuk a 35 dkg darált diót. Hozzáadjuk az 5 dkg beáztatott mazsolát és 1 kanál zsemlemorzsát és 2 db reszelt almát és elkeverjük és hűlni hagyjuk.

Lisztezett deszkára tesszük a kelt tésztát, 3-4 cipót is formázhatunk belőle /attól függ mekkora a tepsi/ és téglalap alakúra nyújtjuk őket. A tésztát megkenjük vékonyan mézzel, erre kerül a diós töltelék és szépen feltekerjük őket. Egy tepsit kivajazunk és belehelyezzük a kalácsokat.
Letakarva, meleg helyen még 30 percig kelni hagyjuk, felvert tojással megkenjük és 180 C fokon előmelegített sütőben 40 percig sütjük.



Almás diós kalács vidéken

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: emaxa
Vlkolínsky meteník
Vlkolínsky meteník

Kapustu, mlieko, prášok do pečiva, múku zmiesime dokopy, pridáme soľ (množstvo soli záleží podĺa toho, akú máme slanú kapustu). Na plech položíme pečiaci papier, potrieme ho olejo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Ferdinánd kalács
Ferdinánd kalács

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. Majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval a tejjel óvatosan apránként lágyabbra gyúrjuk. 1/2 órát kelesztjük. Négyszögletesre n...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kakaós mákos kalács
Kakaós mákos kalács

A hozzávalókat dagasztó gépben vagy kenyérsütőgépben összedolgozni, a tésztát duplájára kelni hagyjuk, utána két fele osztjuk, kinyújtjuk és dióval, mákkal vagy kakaóval töltsük, k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Márványkuglóf (nagyon finom)
Márványkuglóf (nagyon finom)

A tojások fehérjéből kemény habot verünk. Egy másik tálban sima krémmé keverjük a tojás sárgákat, a margarint és a porcukrot. + 1 cs. vaníliás-cukor! Ezután beleöntjük a tejet, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk