menu

Családireceptkönyv.hu

Almás diós kalács vidéken


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 10-12
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
4dkg élesztő
4,5 dl tej
20 dkg porcukor
60 dkg liszt
20 dkg olvasztott puha vaj vagy margarin
2 tojás
1 tojás sárgája
2 csomag vaníliás cukor
2 citrom
35 dkg darált dió vagy mandula
2-3 kanál méz

A töltelékhez:
1,5 dl tej
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
35 dkg darált dió
5 dkg beáztatott mazsola
1 kanál zsemlemorzsa
2 db reszelt alma




Elkészítés:


Elkészítése: 4dkg élesztőt 1 dl langyos tejbe elkeverünk és adunk hozzá 1 kanál cukrot és 2 kanál lisztet a tetejére szórunk. Meleg helyen hagyjuk állni, míg felfut az élesztő.

Egy nagyobb tálba beleszitáljuk a 60 dkg lisztet és belemorzsoljuk a 20 – 25 dkg vajat és hozzáadjuk a felfuttatott élesztős tejet, 2 egész tojást és 1 tojás sárgáját, 1 csomag vaníliás cukrot, pici sót és 8 dkg porcukrot, 1 citrom reszelt héját és a 1,5 -2 dl langyos tejet.
Amikor már elválik az edény a falától és szép hólyagos lesz a tészta, akkor a tetejét belisztezzük és meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük.

Elkészítjük a tölteléket: 1,5 dl tejet és 10 dkg porcukrot és 1 vaníliás cukrot a citrom reszelt héjával felforralunk, majd leforrázzuk a 35 dkg darált diót. Hozzáadjuk az 5 dkg beáztatott mazsolát és 1 kanál zsemlemorzsát és 2 db reszelt almát és elkeverjük és hűlni hagyjuk.

Lisztezett deszkára tesszük a kelt tésztát, 3-4 cipót is formázhatunk belőle /attól függ mekkora a tepsi/ és téglalap alakúra nyújtjuk őket. A tésztát megkenjük vékonyan mézzel, erre kerül a diós töltelék és szépen feltekerjük őket. Egy tepsit kivajazunk és belehelyezzük a kalácsokat.
Letakarva, meleg helyen még 30 percig kelni hagyjuk, felvert tojással megkenjük és 180 C fokon előmelegített sütőben 40 percig sütjük.



Almás diós kalács vidéken

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szőlős kuglóf
Szőlős kuglóf

A vajat megolvasztjuk, hagyjuk kihűlni. A tojásokat habosra kavarjuk a cukorral, a sóval, hozzáadjuk a kikapart vaníliamagocskákat, a citromhéjat, a kefírt, a tejfölt, az olvasztot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Fantasztikus kelt tészta kalácsokhoz, buktákhoz, fán
Fantasztikus kelt tészta kalácsokhoz, buktákhoz, fán

A hozzávalókat jó alaposan elkeverjük, tészta állagúvá dolgozzuk. Ezt tehetjük dagasztógéppel, de akár kézzel is. A tésztát megkelesztjük – kb. fél órát. A tésztából elősorban fá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Limara húsvéti kalácsa
Limara húsvéti kalácsa

Lehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sós foszlós kalács (Limara)
Sós foszlós kalács (Limara)

Fél dl langyos tejben elkeverem a cukrot, az élesztőt és egy evőkanál lisztet. Kb. harminc percig hagyom állni a kovászt. Egy nagyobb tálba szitálom a lisztet, közepébe mélyedést...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk