2 bögre apró kockára vágott alma
2 bögre magozott meggy
1/2 bögre apróra vágott dió
3/4 bögre kristálycukor
2 bögre finomliszt
1/2 bögre étolaj
4 tojás
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
A méréshez használt bögre mérete 2,5 dl. A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük.
Ezután a többi hozzávalókat is hozzáadjuk, majd a masszát egy 20 × 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 175°C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
A lisztet, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukort, a citrom reszelt héját és a csipet sót összekeverjük. Belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgákat, végül pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot és a tojássárgákat habosra verjük. A csokidarabokat a margarinnal megolvasztjuk a mikróban, 20 másodpercenként kevergetve, vagy vízgőz felett. A tojások fehérjéjét kemé...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy mélyebb falú tálcába egyengetjük. A krémhez a tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd kihűtjük. A túrót elektromos habverőve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Az almát meghámozzuk, 2 dl vízzel megpároljuk, majd 2 dl vízzel összekevert pudingporral sűrűre főzzük. Kapcsos tortaformát kirakunk felezett babapiskótával, rát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű