2 bögre apró kockára vágott alma
2 bögre magozott meggy
1/2 bögre apróra vágott dió
3/4 bögre kristálycukor
2 bögre finomliszt
1/2 bögre étolaj
4 tojás
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
A méréshez használt bögre mérete 2,5 dl. A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük.
Ezután a többi hozzávalókat is hozzáadjuk, majd a masszát egy 20 × 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 175°C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
1. A barackokat meglocsoljuk az alkohollal és a vízzel és állni hagyjuk kb. 1 órán át. 2. Jól szétaprítjuk az aszalt barackokat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejbe elkeverjük a zabpelyhet, mákot, édesítőt és összefőzzük. Amikor kicsit kihűlt, hozzákeverjük a két tojás sárgáját, és a reszelt almát, majd óvatosan beleforgatjuk a csi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét tegyük bele egy keverőtálba, majd szórjuk meg egy csipet sóval, és robotgéppel kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett adjuk ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokit gőz fölött olvasszuk meg, majd adjuk hozzá a vajat és olvasszuk össze. A tejszínt melegítsük langyosra, majd apránként keverjük az olvasztott csokihoz.
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű