2 bögre apró kockára vágott alma
2 bögre magozott meggy
1/2 bögre apróra vágott dió
3/4 bögre kristálycukor
2 bögre finomliszt
1/2 bögre étolaj
4 tojás
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
A méréshez használt bögre mérete 2,5 dl. A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük.
Ezután a többi hozzávalókat is hozzáadjuk, majd a masszát egy 20 × 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 175°C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
4 lap 1 sor tészta: lekvár, 2. sor tészta : töltelék , 3. sor tészta lekvár, 4. sor tészta.
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: Könnyű1. A 7dl -es üveg magozott meggybefőttet szűrőn lecsepegtetünk. 2. A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel habos keverjük, majd hozzá adjuk az olajat. Pár perc keverés után má...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KözepesA tejet a cukorral, a csipet sóval és vajjal sziruppá melegítjük, majd hozzáadjuka búzadarát, kókuszreszeléket és az aromát. Megvárjuk amíg a gríz térfogata megnő(1-2 perc). Fól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük a sót és a porcukrot, majd elmorzsoljuk benne a zsírt. A tejfölben simára keverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni!), majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű