2 bögre apró kockára vágott alma
2 bögre magozott meggy
1/2 bögre apróra vágott dió
3/4 bögre kristálycukor
2 bögre finomliszt
1/2 bögre étolaj
4 tojás
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
A méréshez használt bögre mérete 2,5 dl. A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük.
Ezután a többi hozzávalókat is hozzáadjuk, majd a masszát egy 20 × 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 175°C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
A kissé összetört túrót a tejszínnel, porcukorral és a vanília rúd kikapart magjaival kikeverjük. A hideg 1.5 dl tejbe beleesszük a zselatinport majd lassú tűzön felolvasztjuk és a...
Elkészítési idő:A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéhez adjuk a fele cukrot és a csipet sót, majd kemény habot verünk belőle. A sárgáját a megmaradt cukorral kikeverjük és összekeverjük a habbal...
Elkészítési idő:A cukrot a vajjal és a csokival felolvasztjuk. Minden további hozzávalót egy tálba öntünk. Ha a vaj, a cukor és a csoki felolvadtak, hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz. Egy fakanálla...
Elkészítési idő: 15 perc