menu

Családireceptkönyv.hu

Almás szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



40 dkg liszt
20 dkg cukor
1 tasak sütőpor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
25 dkg vaj
2 tojás
3 dl tej
10 dkg vágott dió
2 alma



Elkészítés:


A tészta alapanyagait a dió és az alma kivételével egy tálba tesszük és robotgéppel összekavarjuk. Amikor a tészta csomómentes, papírral bélelt formába, vagy tepsibe öntjük. Az almát meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk, a dióval együtt a tetejére szórjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.

Almás szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Linzer tölcsér
Linzer tölcsér

Elkészítés Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Molnárkalács (Kazár)
Molnárkalács (Kazár)

Ezeket jól elkeverjük. A palacsinta tésztánál sűrűbb állagúnak kell lennie. Evőkanállal adagoljuk a felmelegített sütővasba. Ebből a mennyiségből kb. 110 db szokott lenni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almáspite
Almáspite

A tészta hozzávalóit össze gyúrjuk majd ketté vesszük. Kinyújtjuk beletesszük a tepsibe megszórjuk zsemlemorzsával és mehet rá a töltelék. Kinyújtjuk a másik tésztát és mehet a tet...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Meggyes gerinc
Meggyes gerinc

A nagy őzgerinc formát vajjal kikenjük és liszttel beszórjuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, ezután aránkét felválta hozzáadjuk a lisztet, a tejet és a tejfölt....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk