menu

Családireceptkönyv.hu

Almás pite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A töltelékkel kezdem:

1-1,5 kg alma
2-3 ek. cukor
1 vaníliás pudingpor
fahéj

Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt
1 tk. sütőpor
25 dkg vaj
csipet só
2 ek. cukor
1 tojás
1 tojás sárgája
tejszín (kb. 0,5 dl)

Elkészítés:


Én jó sok almával szeretem. Fahéj almát vettem most hozzá, meghámoztam, lereszeltem. Meglocsoltam citromlével, hogy ne nagyon barnuljon be. Pár perc múlva kinyomkodtam a levét. 3 dl kell belőle, ha szükséges, vízzel kipótolom. Egy vaníliás pudingporral símára keverem, majd lassú tűzön besűrítem. Végül cukorral és ízlést szerint fahéjjal ízesítem. Leveszem a tűzről és beleforgatom a kinyomkodott almát is. Az almát nem kell főzni!
Ehhez a pudingos töltelékhez Illeskrisz meggyespitéje adta az ötletet.


A lisztet elkeverem a sütőporral, csipet sóval, cukorral, majd elmorzsolom a hideg vajjal. A tojásokkal és egy kevés tejszínnel összeállítom a tésztát. Elfelezem, majd egy közepes méretű tepsit kibélelek az egyik felével. Megszórom kevés zsemle-, vagy kekszmorzsával (rendszeresen elfelejtem, úgy sem lesz baja), majd rásímítom a tölteléket. Kinyújtom a tepsi méretére a másik tésztát is, befedem vele az almát. A kimaradt tojásfehérjével lekenem. Villával sűrűn megszurkálom, hogy a gőz távozni tudjon.
180 fokos sütőben sütöm kb. 30 percig.

Almás pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Joghurtos pite trópusi gyümölcsökkel
Joghurtos pite trópusi gyümölcsökkel

A tejfölt, a joghurtot, cukrokat és a citrom levét egy keverő tálba tesszük és jól kikeverjük. Ezután hozzá adjuk a lisztet és a búzadarát, majd egytt tovább keverjük. A kemé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pudingos - Zsuzsika szelet
Pudingos - Zsuzsika szelet

1. A tészta hozzávalóit, a liszt kivételével összeforraljuk. 2. Ha forr, akkor lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a lisztet, majd jó alaposan összedolgozzuk. 3. Ha kihűlt és k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Adrien
Képviselőfánk
Képviselőfánk

A vizet felforralom, bele só, a margarin, a cukor, majd lassú tűzre veszem és a lisztet folytonosan keverve rakom bele. Amikor már összeállt, leveszem a tűzről és hozzáadom a tojás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóri
Kakaós linzer csiga
Kakaós linzer csiga

A lisztet összekeverjük a sütőporral és porcukorral, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül a tejfölt és összegyúrjuk a tésztát. Kellemesen lágy - nem rag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk