Családireceptkönyv.hu

Almás pite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A töltelékkel kezdem:

1-1,5 kg alma
2-3 ek. cukor
1 vaníliás pudingpor
fahéj

Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt
1 tk. sütőpor
25 dkg vaj
csipet só
2 ek. cukor
1 tojás
1 tojás sárgája
tejszín (kb. 0,5 dl)

Elkészítés:


Én jó sok almával szeretem. Fahéj almát vettem most hozzá, meghámoztam, lereszeltem. Meglocsoltam citromlével, hogy ne nagyon barnuljon be. Pár perc múlva kinyomkodtam a levét. 3 dl kell belőle, ha szükséges, vízzel kipótolom. Egy vaníliás pudingporral símára keverem, majd lassú tűzön besűrítem. Végül cukorral és ízlést szerint fahéjjal ízesítem. Leveszem a tűzről és beleforgatom a kinyomkodott almát is. Az almát nem kell főzni!
Ehhez a pudingos töltelékhez Illeskrisz meggyespitéje adta az ötletet.


A lisztet elkeverem a sütőporral, csipet sóval, cukorral, majd elmorzsolom a hideg vajjal. A tojásokkal és egy kevés tejszínnel összeállítom a tésztát. Elfelezem, majd egy közepes méretű tepsit kibélelek az egyik felével. Megszórom kevés zsemle-, vagy kekszmorzsával (rendszeresen elfelejtem, úgy sem lesz baja), majd rásímítom a tölteléket. Kinyújtom a tepsi méretére a másik tésztát is, befedem vele az almát. A kimaradt tojásfehérjével lekenem. Villával sűrűn megszurkálom, hogy a gőz távozni tudjon.
180 fokos sütőben sütöm kb. 30 percig.

Almás pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Piskóta
Piskóta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Puncs mignon
Puncs mignon

Az első lépés, hogy készítünk 3 piskótalapot, ami úgy néz ki, hogy 2 db 3 tojásos, és 1 db 4 tojásos piskótalap. A 3 tojásoshoz kell: 3 db tojás, 60 g cukor, 60 g liszt ½ csomag s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Joghurtos-epres szelet
Joghurtos-epres szelet

A tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük, a tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük. A cukros tojássárgáját apránként, folyamatosan kavargatva a fehérjehabhoz adjuk, majd h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk