20 dkg étcsokit felolvasztunk 15 dkg vajjal,
egy keverő tálba 3 tojást elkeverünk
25 dkg barna cukorral, és
2 kanál vaníliás cukorral.
12 dkg liszt
Az olvadt csokit beleöntjük a tojásba, jól összekeverjük és 12 dkg lisztet adunk hozzá. Papírral bélelt kis tepsibe öntjük. Vagy a 26 cm átmérőjű karikás csatos tortaformába. 180 fokon sütjük kb 20 percet.
Amikor megreped a teteje, akkor már kész! Nem kell kiszárítani! Úgy jó ha szottyos! Fagyival, gyümölcsszósszal tálaljuk!
Gőz felett összemelegítem a vajat a mézzel, a cukorral, tojással és a kakaóval. A lisztet összekeverem a szódabikarbónával és a fahéjjal, majd a lehűlt mézes masszával összegyúrom....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesElőmelegítjük a sütőt 180 fokra, a formákat papírral kibéleljük. A szilvát apróra vágjuk. A túrót villával összetörjük. Egy tálban összekeverjük a sütőport a liszttel, a szódabikar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. A csokoládét fel kell olvasztani, a cornflakest összetörni, de nem egészen apróra, és az egészet összekeverni. 2. Kiskanállal egy-egy adagnyi masszát tegyünk a mignonos papí...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz