20 dkg étcsokit felolvasztunk 15 dkg vajjal,
egy keverő tálba 3 tojást elkeverünk
25 dkg barna cukorral, és
2 kanál vaníliás cukorral.
12 dkg liszt
Az olvadt csokit beleöntjük a tojásba, jól összekeverjük és 12 dkg lisztet adunk hozzá. Papírral bélelt kis tepsibe öntjük. Vagy a 26 cm átmérőjű karikás csatos tortaformába. 180 fokon sütjük kb 20 percet.
Amikor megreped a teteje, akkor már kész! Nem kell kiszárítani! Úgy jó ha szottyos! Fagyival, gyümölcsszósszal tálaljuk!
Egy edényben keverjük el a 2 csomag zselatint 200 ml tejjel. Lassú tűzön addig keverjük, amíg a zselatin feloldódik a tejben. Vigyázat a tejnek nem kell főnie! A tűzhelyről levéve...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd hozzákeverem a sütőporos lisztet. Margarinozott/lisztezett tepsibe egyengetem, és 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 10-12 p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit robotgéppel összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a felét. Betesszük a sütőbe, 180fokon kb 10 - 12 percre. A tölteléket összekeverjük és a f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt melegítse elő. A túrót, tojássárgáját, cukrot, vaníliás cukrot és citromlevet jól keverje össze. A tésztát közvetlenül a hűtőszekrényből használja fel és ütőpapírral egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű