1 bögre víz
1/3 bögre vaj
2 ek barna cukor
1 csipet só
1 bögre liszt
1 tk vaníliakivonat
2 db tojás
1/3 bögre olvasztott vaj
1 tálka fahéjas porcukor
Először a töltelékeket készítjük el, az alábbi módon. Mindkettő ugyanolyan formán készül csak az ízesítése tér kicsikét el. 0,5dl tejet felforrósítunk és elkeverjük benne az 5dkg...
Elkészítési idő: 1-2 óra Nehézség: KözepesElkészítés Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a zsírral felforraljuk, majd belekeverjük a lisztet és összefőzzük (amíg el nem válik az edény falától). Hagyjuk 15-20 perc alatt kihűlni, majd a tojásokat egyenként, alapo...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz almát meghámozom, lereszelem nagy lyukú reszelőn, állni hagyom kicsit, majd enyhén kinyomkodom. Egy edénybe teszem, megszórom ízlés szerint fahéjjal, cukorral, és megpárolom....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű