15 dkg liszt
12 dkg vaj
4 dkg étkezési keményítő
8 dkg porcukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
fél teáskanál sütőpor
2 tojássárgája
A töltelékhez:
16 dkg tejcsokoládé
1 evőkanál tejszín
3 evőkanál cukor
A lisztet, a kakaót, a keményítőt és a sütőport egy tálba tesszük. A vajat, a tojások sárgáját és a cukrot is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Ha összeállt, fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük. Kis golyókat formálunk a tésztából. Az ujjunkkal, vagy egy gyűszűvel kis lyukat vájunk minden süteménybe. A lapos oldalát cukorba mártjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. Mikor elkészült, újra cukorba mártjuk, majd tálcára tesszük. A csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk és a süteményben lévő lyukakba töltjük. Kihűtve kínáljuk.
Hipp-hopp mindent csomómentesre összekeverünk, majd sütőpapírra kiskanállal cuki kupacokat teszünk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 8 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha má...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Mosd meg a mazsolát, és áztasd vízbe. 2. A hámozott, kicsumázott, lereszelt almát keverd össze a cukorral, és hagyd levet ereszteni. ½ óra múlva nyomd ki a levét (idd meg). A...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesLangyos tejben csipet cukorral megfuttattam az élesztőt, majd a többi alapanyaggal együtt összeállítottam a tésztát. 10 perc múlva megdagasztottam, majd lefedve 45 percen át hagyta...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes