Családireceptkönyv.hu

Zserbó szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


45 dkg liszt
10 dkg zsír
15 dkg margarin
csipet só
4 dkg porcukor
2 tojássárgája
2,5 dkg élesztő
1,5 - 2 dl tej
teáskanál kristálycukor
1 teáskanál sütőpor
45 dkg dió darálva
30 dkg porcukor
35-40 dkg sárgabaracklekvár
1 cs.mazsola
1 kávéskanál rumaroma
15 dkg tortabevonó
1 evőkanál étolaj

Elkészítés:


Az élesztőt a kristálycukorral a meglangyosított tejben felfuttatjuk.
A lisztet a zsiradékkal,sóval,porcukorral,sütőporral elmorzsoljuk.
Hozzáadjuk az élesztőt és a tojások sárgáját és könnyű tésztát gyúrunk belőle. Három egyforma részre osztjuk,letakarva 10 percig pihentetjük.
Mig pihentetjük a tésztát, elkészítjük a tölteléket.
A darált diót elkeverjük a porcukorral és kettéosztjuk.
A lapokat nagy gáztepsi méretre nyújtjuk lisztezett deszkán, megkenjük a baracklekvár felével,rászórjuk a fele tölteléket és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. A mazsolából ízlés szerint szórunk rá. Fél dl tejbe öntjük a rumaromát,elkeverjük és kenőecsettel megfröcsköljük a tölteléket.
Ismét lap,töltelék,mazsola,rumos tej következik, majd az utolsó lappal befedjük. Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük. A süteményt kihűtjük.
A tortabevonót beletördeljük egy üvegtálba és az olajjal együtt betesszük a mikróba alacsony fokozaton olvasztjuk fel,2 perc múlva megnézzük,ha szükséges még visszatesszük. Ha nagy része már olvadt, akkor kivesszük és addig kevergetjük míg teljesen sima lesz.
A sütemény közepére öntjük és egyenletesen elsimítjuk rajta. Amikor félig megdermedt a csoki,érdemes éles késsel bejelölni a szeletek helyét, így biztosan nem fog törni a máz rajta.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sok receptben a diótölteléket tejjel kell elkeverni és rákenni a tésztára.
Ez nekem soha nem sikerült,mert a lekváron csúszkált a töltelék. A fröcsköléssel benedvesítjük a tölteléket. Lekvárból is kissé folyósabbat használok,mert a sütés során a forró lekvár átpárolódik a tölteléken, ami nem lesz száraz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Nutellás túrótorta -sütés nélkül
Nutellás túrótorta -sütés nélkül

Kekszet összetörni vajjal keverni. Minden mást összekeverni egybe a zselatint a végén forró vízben feloldani, hozzáönteni.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Méteres süti
Méteres süti

A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a porcukorral habosra verjük, amíg szép világos lesz. Folyamatos kézi robotgép használat mellett apránként...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Krémes - Ferdinánd kalács
Krémes - Ferdinánd kalács

1. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. 2. Összegyúrjuk a többi hozzávalóval a tejjel óvatosan apránként lágyabbra gyúrjuk. 1/2 órát kelesztjük. 3. Négyszögletes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Banános - Banános-csokis piskótakorongok - OK
Banános - Banános-csokis piskótakorongok - OK

1. A vajat felmelegítjük, majd hozzáöntjük langyos tejet. 2. A tojásokat a cukorral elkeverjük, hozzáöntjük a langyos tej-vaj keveréket, és végül a sütőporos lisztet. 3. El...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk