60 dkg liszt,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
15 dkg cukor,
5 dkg margarin,
2 egész tojás,
1 vaníliáscukor,
4 evőkanál méz,
1,5 dl tej.
A fentieket összegyúrjuk és 4 lapot sütünk belőle (tepsi hátán).
Krém :
8 dkg lisztet 6 dl tejjel felfőzünk, kihűtjük.
30 dkg vajat (Ráma), 3 dkg kakaót
25 dkg porcukorral és egy rumaromával kikeverünk
(géppel gyorsabb!). Ha a főzött krém (tej + liszt) kihűlt,
a vajas krémmel összekeverjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.
Tetejére c s o k i m á z kerül.
Megjegyzés: mivel a tészta mézzel készül, célszerű csak másnap felszeletelni!
A sűrített tejet a mentával, az ételszínezékkel (annyival, hogy a mentazöldtől egy kicsivel erősebb színt kapjak, mert a porcukor még világosítani fog rajta picit) összekeverem, ma...
Elkészítési idő:Keverjük össze a hozzávalókat egy tálban, dolgozzuk össze amíg homogén massza lesz. Kevesebb cukrot is lehet hozzáadni, tetszés szerint, ki mennyire édesen szereti. Kenjük ki vajja...
Elkészítési idő:Az epret megmossuk, és 35 dkg-t kis darabokra vágunk. A maradékot félrerakjuk. A vanília rudat hosszában felvágjuk és kikaparjuk a belsejét. A mascarpone-t, joghurtot, vaníliát és...
Elkészítési idő: