2 tojás ,
2 kanál cukor ,
2 púpos ek liszt ,
2 kanál víz,
1/2 cs sütőpor ,
ebből piskótát készítesz a torta formába !!
Sárga krém :
2 cs vaníliás puding , 6 dl tej , 2 tojás sárgája , 5 dkg margarin , 5 ek cukor ,
ezt kikevered és felfőzöd . A tojás fehérjét felvered és a félig kihült krémhez kevered , a piskótára kened. 1/2 liter tejszínt , 2 habfixálóval felversz és a krémre kened !
Leveles tésztából , a torta forma nagyságát kivágod , felszeled nyersen és sütőpapíron kisütöd , ha kihűlt az alját csokiba mártod , hagyod még megszilárdul és tortadísszel díszíted , féloldalasan a hab tetejére rakod !
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 2. Keverjük ki a tojássárgáját cukorral, majd adjuk hozzá a vanília kikapart magját, a citromhéjat és a darált mákot. 3. Öntsük hozzá az olajat,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat jó alaposan összeturmixoljuk, majd egy 20 cm-es tortaformába készre sütjük. (Előmelegített sütőben 190 fokon 50-60 perc alatt) Tudom, hogy olyan finom, hogy az egés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tészta hozzávalóit, 30 percig pihentetjük, majd négy részre osztjuk, kinyújtjuk és megsütjük. A tejben addig főzzük a búzadarát, míg besűrűsödik. Hűlni hagyjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet morzsásra összetörjük, majd elkeverjük a vajjal, és kivajazott tortaformába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük legalább egy órára. Közben a puha vajat a cukorral és a vaníliarúd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű