2 tojás ,
2 kanál cukor ,
2 púpos ek liszt ,
2 kanál víz,
1/2 cs sütőpor ,
ebből piskótát készítesz a torta formába !!
Sárga krém :
2 cs vaníliás puding , 6 dl tej , 2 tojás sárgája , 5 dkg margarin , 5 ek cukor ,
ezt kikevered és felfőzöd . A tojás fehérjét felvered és a félig kihült krémhez kevered , a piskótára kened. 1/2 liter tejszínt , 2 habfixálóval felversz és a krémre kened !
Leveles tésztából , a torta forma nagyságát kivágod , felszeled nyersen és sütőpapíron kisütöd , ha kihűlt az alját csokiba mártod , hagyod még megszilárdul és tortadísszel díszíted , féloldalasan a hab tetejére rakod !
A tejfölt a porcukorral, vaniliás cukorral elkeverjük. A tejet feltesszük forrni, addig a zselatint egy pici tejjel morzsalékosra keverjük. Ha forr a tej,a tűzről levéve a zselatin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokosra. A tésztához a cukrot a tojásokkal jó habosra keverjük, majd beletesszük a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt 28 cm átmérőjű kapcsos tortafor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször készítsük el a puncslevet, majd a piskótát kör alakú kapcsos tortaformában. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA piskótát mindig a szokásos módon készítem és mindig nagyon szépen sikerül. Az egész tojásokat az édesítővel tedd a mixer táljába és a legmagasabb fokozaton verd 10-12 percig. Eza...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes