Hozzávalók 2 személyre:
6 db lila füge
kb 10 dkg gorgonzola sajt (olasz kéksajt)
6 szelet füstölt erdei sonka
balzsamecet
A fügéket a tetejükön átlósan bevágtam, de nem vágtam végig, különben szétesik. Ebbe a kis vájatba tettem a gorgonzolából (jól beletömködtem a puha sajtot), majd mindegyik töltött fügét körbetekertem a sonkával és mivel nekem nem ért körbe, egy fogpiszkálóval fogtam össze a sonkát a fügével.
Majd 200 fokra előmelegített sütőben kb 10-12 percig sütöttem.
Tálaláskor kevés savanykás balzsamecettel meglocsolva egészítettem ki az édes füge, a sós sonka és a kesernyés kék sajt fantasztikus ízét. Igazi ízorgia a javából!
Egy serpenyőben az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a cukkinit, de nem sütjük puhára. Közben összehabarjuk a tojást ízlés szerint sóval, ráöntjük a zöldségre, és készre...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűKezdésként a kenyérszeleteket nagyságtól függően kb. 4 részre vágtam fel és egy olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe rendeztem őket jó szorosan. Négy tojást felvertem, 1 tk. ételí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeményre főzzük a tojásokat 10-12 perc alatt. Ezután hideg vizet engedünk rájuk, majd megtisztítjuk. Apró kockára vágjuk a paprikát, a retket, a hagymát, felaprítjuk a snidlinget...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat héjában főzzük meg, sós vízben. Ha elkészült, lehúzzuk a héját, hosszában elfelezzük őket és óvatosan kivájjuk a közepüket. A töltelékhez a hagymát kockákra vágjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű