1 kg liszt
• 2 db élesztő
• 10 dkg cukor ( 3 ek)+ 15 dkg a szóráshoz,
• 1 egész tojás + 2 db sárgája,
• 2 dl étolaj
• 6 dl tej csipetnyi só
• 40 dkg sertésháj
• fél evőkanál só
• szilvalekvár, darált dió (tejjel leforrázva+ cukor),mák,
A tésztát dagasztjuk (akkor jó ha hólyagosodni kezd), kelesztjük (kb. 40 perc), nyújtjuk. Elkészítjük a tölteléket: 8 dkg vaj, vanília aroma/őrlemény, édesítő, 3 púpos tk. kakaó v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a vaj kivételével betettem a dagasztógépbe. 10 percig dagasztottam, majd a vajat kanalanként adagoltam a tésztához. Kb 5 perc alatt beledagasztottam a vajat is. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűélesztőt felfuttatni a tejben az olajat elmorzsolni a liszttel és a többi anyaggal összedolgozni...jól kidagasztani....majd letakarva a duplájára keleszteni...a diót a cukorral tej...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. 2. Mércés poharat használunk a hozzávalók méréséhez. Egy keverőtálba öntjük az olajat, hozzáadjuk a két tojást, a 2 evőkanál citromlevet, a c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű