1 kg liszt
• 2 db élesztő
• 10 dkg cukor ( 3 ek)+ 15 dkg a szóráshoz,
• 1 egész tojás + 2 db sárgája,
• 2 dl étolaj
• 6 dl tej csipetnyi só
• 40 dkg sertésháj
• fél evőkanál só
• szilvalekvár, darált dió (tejjel leforrázva+ cukor),mák,
: A lisztet átszitáljuk és elmorzsoljuk benne a puha vajat. Hozzáadjuk a csipet sót, a citrom reszelt héját és a citromlével eloltott szódabikarbónát. A tojássárgát elkavarjuk a cu...
Elkészítési idő:Szokásos módon kalácstésztát dagasztunk, majd kb. 30-35 percig hagyjuk kelni. Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk és elfelezzük: Mindkét darabot kinyújtjuk, 2-3 mm vastag...
Elkészítési idő: