Családireceptkönyv.hu

Kalács


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


165 g rostkeverék
35 g négyszeres édesítő vagy kb 50 gr eritrit
4,5 g szódabikarbóna
Csipet só
30 gr kókuszolaj
3 db M-es tojás
6 db M-es tojásfehérje
195 g langyos víz (37,5 g víz helyettesíthető citromlével- amit szívből ajánlok is, mert finomabb lesz a tészta)
Ha édesen akarjuk vaníliaőrlemény, citromhéj, mazsola, mandula vagy akár kakaópor mehet hozzá.

Elkészítés:


Összegyúrjuk 10 percig pihentetjük. Megfonjuk hatos fonással, hogy szép magas legyen, majd egy kevés tojássárgáját pici vízzel elkeverünk, azzal lekenjük és 170 fokon 60 percig sütjük.

Kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Kelt rétes
Kelt rétes

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Foszlós fonott kalács
Foszlós fonott kalács

Ha kenyérsütőben dagasztjuk a tésztát, elősször az élesztő rá a folyadék, cukor, vaj, liszt, só tojás. A megkelt tésztát kivesszük 3 rudat formálunk, és összefonjuk, hosszúkás f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Virágfánk ,Rózsafánk
Virágfánk ,Rózsafánk

Virágfánk: A tojásokat tálba ütjük, felverjük és összekeverjük a cukorral. Apránként hozzáadjuk a tejet, és annyi lisztet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Plusz a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vacsoracsata fánk dédi féle
Vacsoracsata fánk dédi féle

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk