menu

Családireceptkönyv.hu

Kalács


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


165 g rostkeverék
35 g négyszeres édesítő vagy kb 50 gr eritrit
4,5 g szódabikarbóna
Csipet só
30 gr kókuszolaj
3 db M-es tojás
6 db M-es tojásfehérje
195 g langyos víz (37,5 g víz helyettesíthető citromlével- amit szívből ajánlok is, mert finomabb lesz a tészta)
Ha édesen akarjuk vaníliaőrlemény, citromhéj, mazsola, mandula vagy akár kakaópor mehet hozzá.

Elkészítés:


Összegyúrjuk 10 percig pihentetjük. Megfonjuk hatos fonással, hogy szép magas legyen, majd egy kevés tojássárgáját pici vízzel elkeverünk, azzal lekenjük és 170 fokon 60 percig sütjük.

Kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Csavart mákos kalács
Csavart mákos kalács

Az élesztőt morzsold bele a langyos tejbe, adj hozzá egy teáskanálnyi cukrot, takard le, és hagyd, hogy 10 perc alatt felfusson, vagyis jól megnőjön a térfogata. A lisztet addig ke...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
bögrés-mákostekercs
bögrés-mákostekercs

Tészta hozzávalóit összedolgozzuk téglalap alakúra nyújtjuk az egyik felét vékonyabbra arra csurgatunk 2 ek mézet a másik felét megkenjük tojással megszórjuk a töltelékkel majd fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Kelt rétes (gibanica)
Kelt rétes (gibanica)

A kelt rétes készítésének az alapja egy lágy kalácstészta. A lisztet tegyük egy tálba, a közepébe készítsünk egy kis mélyedést. Ebbe öntsünk bele 1 dl langyos tejet, morzsoljuk bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kovászos kalács
Kovászos kalács

https://www.facebook.com/groups/280135839123738/posts/1152319595238687/

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk