Családireceptkönyv.hu

Isteni kakaós keksz házilag


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
1 cs. sütőpor
csipet só
1 cs. vaníliás cukor
fahéj
20 dkg cukor
5 dkg mazsola
15 dkg vaj
15 dkg durvára darált dió
3 tojás
2 ek. keserű kakaópor
8 dkg csoki
2 dl tej

Elkészítés:


A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, fahéjjal, vaníliás cukorral, kakaóporral, darált dióval, mazsolával és a durvára vágott csokival.
A vajat kikeverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojásokat. Jól összedolgozzuk.
A lisztes keveréket a nedves anyagokhoz adjuk. Összeforgatjuk, és a tejjel lazítjuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd kanállal kis halmokat teszünk egymás mellé (nem túl közel) a csokis masszából.
175 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük attól függően, hogy puhább vagy ropogósabb kekszet szeretnénk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Cseresznyés - Omlós tavaszi vajas piskóta - OK
Cseresznyés - Omlós tavaszi vajas piskóta - OK

1. A lágy vajat a cukorral keverd habosra, majd egyenként add hozzá a tojássárgákat. 2. A lisztet keverd el a sütőporral, majd add a tojásos cukorhoz. 3. A tojásfehérjéből...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kata
Kati szelet
Kati szelet

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgájákat és annyi tejet, hogy a tészta összeálljon. Addig gyúrjuk, hogy a tészta állaga sima legyen. A tész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Vodkás pezsgős citromfagylalt (sgroppino)
Vodkás pezsgős citromfagylalt (sgroppino)

A citromfagylaltot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vodkát, az apróra vágott mentát, majd elkezdjük kevergetni, miközben a pezsgővel beállítjuk a krémszerű sűrűséget. Hosszú, véko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
BÉCSI TÚRÓS PALACSINTA
BÉCSI TÚRÓS PALACSINTA

A palacsintához a hozzávalókat beletesszük egy tálba és elkeverjük. A tejet részletekben adagoljuk: egy kis tej, egy kis keverés, ez fontos, hogy ne legyen csomós. Ezt egy beolajoz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk