1 kg tarja szeletelve
1/2 kg füstölt kolbász
1,5 kg savanyú káposzta
a gombóchoz:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 dl langyos tej
1 kk cukor
1 tojás
A tarját sózzuk borsozzuk v. vegetával beszórjuk állni hagyjuk. A savanyú káposztát kicsit átmossuk hogy ne legyen nagyon savanyú. a hússzeleteket elősütjük kevés olajon v. zsíron ki hogyan szereti a kolbászt is 5-6 cm es darabokra vágva szintén előütjük ugyanabban a zsiradékban ha kész kivesszük és félretesszük. A 1 fej v.hagymát kockára vágva megdinsztelünk majd rátesszük a savanyú káposztát amit szintén kb. 30 percig dinsztelünk ha kész rátesszük a húst, kolbászt ás felöntjük vízzel.
Sült oldalas (Rippenfleisch) 1,5-2 kg oldalas, 2 hagyma, 8-10 gerezd fokhagyma, zsír, köménymag, só. Az oldalast a böllérrel szép darabokra (8-10 cm x 6-7 cm) vágato...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vágott füstölt szalonnát lepirítjuk a zsíron. Mikor kisült a zsírja, kivesszük a pörcöt a lábasból. A zsírra dobjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és megdinszteljük...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA csülköt felvágjuk nagyobb darabokra. A zöldségeket is nagyobb darabokra vágjuk. Az újburgonyát megtisztítjuk, majd egyben egy tepsibe tesszük a többi zöldséggel együtt. Ízlés sze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéscsülköt kuktában egy fej hagymával, fokhagymával, sóval, borssal, őrölt köménnyel, majorannával, babérlevéllel és annyi vízzel, hogy ellepje előfőzöm. A krumplit hasábokra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű