1 kg tarja szeletelve
1/2 kg füstölt kolbász
1,5 kg savanyú káposzta
a gombóchoz:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 dl langyos tej
1 kk cukor
1 tojás
A tarját sózzuk borsozzuk v. vegetával beszórjuk állni hagyjuk. A savanyú káposztát kicsit átmossuk hogy ne legyen nagyon savanyú. a hússzeleteket elősütjük kevés olajon v. zsíron ki hogyan szereti a kolbászt is 5-6 cm es darabokra vágva szintén előütjük ugyanabban a zsiradékban ha kész kivesszük és félretesszük. A 1 fej v.hagymát kockára vágva megdinsztelünk majd rátesszük a savanyú káposztát amit szintén kb. 30 percig dinsztelünk ha kész rátesszük a húst, kolbászt ás felöntjük vízzel.
A darált húshoz hozzáadunk 1 dl tejet, sózzuk, borsozzuk és pár órára hűtőbe tesszük. Alufóliát leterítünk, kicsit olajozzuk, majd szétterítjük rajta a darált húst. Rátesszük a sze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst fél cm vastag és 6 cm hosszú csíkokra vágjuk és jól megmossuk. Az apróra vágott hagymát sárgára pirítjuk, beletesszük a finomra vágott fokhagymát, majd a paradicsompürét ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a tölteléket, összekeverjük a hozzávalókat: a darált húst, a finomra vágott hagymát és fokhagymát, a kockázott bacont, a finomra vágott petrezselymet, a tejbe áztatott...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes