Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Káposztás gombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg tarja szeletelve
1/2 kg füstölt kolbász
1,5 kg savanyú káposzta

a gombóchoz:

50 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 dl langyos tej
1 kk cukor
1 tojás

Elkészítés:


A tarját sózzuk borsozzuk v. vegetával beszórjuk állni hagyjuk. A savanyú káposztát kicsit átmossuk hogy ne legyen nagyon savanyú. a hússzeleteket elősütjük kevés olajon v. zsíron ki hogyan szereti a kolbászt is 5-6 cm es darabokra vágva szintén előütjük ugyanabban a zsiradékban ha kész kivesszük és félretesszük. A 1 fej v.hagymát kockára vágva megdinsztelünk majd rátesszük a savanyú káposztát amit szintén kb. 30 percig dinsztelünk ha kész rátesszük a húst, kolbászt ás felöntjük vízzel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött darált hús
Töltött darált hús

A darált húshoz hozzáadunk 1 dl tejet, sózzuk, borsozzuk és pár órára hűtőbe tesszük. Alufóliát leterítünk, kicsit olajozzuk, majd szétterítjük rajta a darált húst. Rátesszük a sze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsos tokány
Borsos tokány

A húst fél cm vastag és 6 cm hosszú csíkokra vágjuk és jól megmossuk. Az apróra vágott hagymát sárgára pirítjuk, beletesszük a finomra vágott fokhagymát, majd a paradicsompürét ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Töltött dagadó
Töltött dagadó

Elkészítjük a tölteléket, összekeverjük a hozzávalókat: a darált húst, a finomra vágott hagymát és fokhagymát, a kockázott bacont, a finomra vágott petrezselymet, a tejbe áztatott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fokhagymás , bundás tarja
Fokhagymás , bundás tarja

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk