Családireceptkönyv.hu

Karamellás kekszes torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kekszes alaptészta
12 dkg keksz morzsásra törve - használhatsz akár zabos, teljes kiőrlésű változatokat is, de a mézes kekszes is jó kontrasztot adnak a karamellás változatnak, ahogy a csokis vagy csokidarabkás különösen a nutelláshoz passzol
8 dkg vaj

20 dkg cukor szárazon karamellizálva
1 dl tejszín
pici víz
3 tojássárgája
1/2 zacskó zselatinfix
4 dl tejszín habbá verve

Elkészítés:


A morzsásra tört kekszet dolgozd egyneműre a fölolvasztott zsiradékkal, majd nyomkodd egyenletesen a forma aljába. Tehetsz alá zsírpapírt is, így könnyebb lesz kiemelni a formából a kész tortát. A krémek elkészítéséig tartsd hűtőben a kekszes alapot, hogy a vaj visszaszilárduljon.
A tejszínt és a vizet forrald fel egy csipet cukorral, több részletben ad a kész karamellhez. Ne ijedj meg, ha összecsomósodik, ha kicsit összemelegíted, újra egynemű lesz. A tojássárgáját verd föl habverővel, majd add a már langyos karamellás elegyhez, akkor, amikor már bele mernéd dugni a kisujjad - így biztos nem csapja ki a sárgáját, nem lesz belőle rántotta. Add hozzá a zselatinfixet, és végül keverd össze a habbá vert tejszínnel. Simítsd a tortalapra, és tedd a hűtőbe. Ha még finomabbat szeretnél, hűtés után a tetejét bevonhatod olvasztott étcsokival, vagy megöntözheted karamellsziruppal is.

Karamellás kekszes torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Túrótorta csigapiskótával
Túrótorta csigapiskótával

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Sajttorta- málnás (sült)
Sajttorta- málnás (sült)

A sajtot és a cukrot géppel jól kikeverjük. Adjuk hozzá a tojásokat egyenként mindig akkor mikor már az előző teljesen elvegyült a sajtkrémbe. Adjuk hozzá a lisztet, citromhéjat,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gesztenyés torta sütés nélkül
Gesztenyés torta sütés nélkül

A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk. A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Pezsgős meggytorta
Pezsgős meggytorta

1. Robotgéppel a tojások fehérjét 3 ek hideg vízzel kemény habbá verjük. Közben beleszórunk 10 dkg cukrot, 1 zacskó vaníliás cukrot és csipetnyi sót. Hozzáadjuk a tojássárgájákat,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk