Kekszes alaptészta
12 dkg keksz morzsásra törve - használhatsz akár zabos, teljes kiőrlésű változatokat is, de a mézes kekszes is jó kontrasztot adnak a karamellás változatnak, ahogy a csokis vagy csokidarabkás különösen a nutelláshoz passzol
8 dkg vaj
20 dkg cukor szárazon karamellizálva
1 dl tejszín
pici víz
3 tojássárgája
1/2 zacskó zselatinfix
4 dl tejszín habbá verve
A morzsásra tört kekszet dolgozd egyneműre a fölolvasztott zsiradékkal, majd nyomkodd egyenletesen a forma aljába. Tehetsz alá zsírpapírt is, így könnyebb lesz kiemelni a formából a kész tortát. A krémek elkészítéséig tartsd hűtőben a kekszes alapot, hogy a vaj visszaszilárduljon.
A tejszínt és a vizet forrald fel egy csipet cukorral, több részletben ad a kész karamellhez. Ne ijedj meg, ha összecsomósodik, ha kicsit összemelegíted, újra egynemű lesz. A tojássárgáját verd föl habverővel, majd add a már langyos karamellás elegyhez, akkor, amikor már bele mernéd dugni a kisujjad - így biztos nem csapja ki a sárgáját, nem lesz belőle rántotta. Add hozzá a zselatinfixet, és végül keverd össze a habbá vert tejszínnel. Simítsd a tortalapra, és tedd a hűtőbe. Ha még finomabbat szeretnél, hűtés után a tetejét bevonhatod olvasztott étcsokival, vagy megöntözheted karamellsziruppal is.
Grillázs tészta Elkészítése: Durvára vágott dióból és cukorból grillázst készítünk. Ha kihűlt, apróra daráljuk. A tojásokat szétválasztjuk, a cukorral kihabosítjuk a tojássárgáj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrém készítése : 6 dl tej + 1 tábla csokoládé + vaníliás cukrot felforralunk. Majd a az őrölt mandulát - kb 25 dkg hozzá keverjük. Amint kihűlt, a felhabosított mascarponého...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA céklát meghámozzuk, megfőzzük, lereszeljük (vagy turmix, vagy villával szétnyomkodjuk.) Hozzáadjuk az olajas, a cukrot, a tojást. A lisztet összekeverjük a kakaóval és a sütőporr...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű