400 g liszt
200 g puha vaj
200 g cukor
4 tojás
2 teáskanál sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
5 evőkanál tej
300 g gyümölcs (meggy, áfonya, stb.)
A cukrot a vajjal, a tejjel és a tojással alaposan kikavarjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük, a vajas keverékhez szitáljuk, majd vaníliával ízesítjük. A tésztát alaposan összekeverjük, majd hozzákeverjük a lecsöpögtetett meggyet, áfonyát, vagy tetszés szerint más gyümölcsöt. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és beleöntjük a tésztát. 200 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük.
Sajtkrém : 30 dkg reszelt sajtot, 4 tojássárgájával , 4 dkg liszttel, 2 dl tejjel sűrűre kell főzni és kihűteni. Ha teljesen kihűlt akkor egy 10 dkg margarinnal habosra kikeverni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kerek, kapcsos tortaforma aljára apróbb darabokra törjük a háztartási kekszet. A tejből, vaníliapudingból és cukorból pudingot főzünk, majd ráöntjük az összetört kekszekre, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Minden egyéb hozzávalót összegyúrunk, majd ehhez hozzádolgozzuk az almát. (Ekkor úgy fog kinézni a korábban már összeállt tészta, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtészta hozzávalóit -a kávé kivételével- összegyúrjuk, kétfelé osztjuk, majd az egyik felébe beledolgozzuk a kávéport is. Miután egy órát pihentettük hűtőben, 2-3 mm vastag lapot n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű