5 lap ostya
40 dkg porcukor
2 dl tej
40 dkg darált keksz
25 dkg margarin
10 dkg durvára vágott mogyoró
Elkészítés: A cukrot egy lábasban felolvasztjuk,hozzáöntjük a tejet,simára felfőzzük. Tűzről levéve bele keverjük a margarint,majd a keksszel és a mogyoróval összekeverjük. Én a mogyorót húsdarálón daráltam le. A lapokat megtöltjük,zsírpapírral vagy fóliával letakarjuk,egy nehezéket teszünk rá és egy éjszakán át nyomatjuk. Másnap szeleteljük. Nagyon finom nápolyi.
(Mogyoró nélkül is finom,helyette 2 ek. kakaóport és ízlés szerinti mennyiségű rumot keverünk bele.)
A meggyet ízlés szerinti mennyiségű cukorral felforraljuk. Forrástól számított kb.5 percig lassú tűzön főzzük. A pudingport kevés vízben elkeverjük, hozzáöntjük a meggyhez és b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzükségünk lesz egy kerek üvegtálra, amibe a kész édesség fog kerülni. A babapiskótás réteg készítése: összekeverjük a tejet, a vizet, a rumot és ebben megáztatjuk a babapiskóták m...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz átszitált lisztbe morzsoljuk a margarint. Belegyúrjuk a tojások sárgáit, a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a citrom héját. Hűtőbe tesszük pihenni. Pihenés után 3-4 mm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet a hozzávalókkal megpároljuk és hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a fele mennyiséget kivajazott tepsibe nyomkodjuk. Meghintjük vékonyan zsemlemorzsával...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz