5 lap ostya
40 dkg porcukor
2 dl tej
40 dkg darált keksz
25 dkg margarin
10 dkg durvára vágott mogyoró
Elkészítés: A cukrot egy lábasban felolvasztjuk,hozzáöntjük a tejet,simára felfőzzük. Tűzről levéve bele keverjük a margarint,majd a keksszel és a mogyoróval összekeverjük. Én a mogyorót húsdarálón daráltam le. A lapokat megtöltjük,zsírpapírral vagy fóliával letakarjuk,egy nehezéket teszünk rá és egy éjszakán át nyomatjuk. Másnap szeleteljük. Nagyon finom nápolyi.
(Mogyoró nélkül is finom,helyette 2 ek. kakaóport és ízlés szerinti mennyiségű rumot keverünk bele.)
A tojásfehérjét habbá verjük és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, porcukrot, a lisztet, a sütőport, és végül az olvasztott margarint. Kikent, lisztezett tepsibe sütjük. K...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Ha friss meggyel készítjük, akkor megmossuk, kimagozzuk, összekeverjük 2 púpos evőkanál cukorral (vagy ízlés szerint) és lecsöpögtetjük. Ha meggybefőttel készül, akkor már nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összedolgozzuk a vajjal és a porcukorral, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojást, a szódabikarbónát, a mézet és a tejfölt. 2 lapot sütünk belőle. Krém: A reszel...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűCsak a hagyományos. Mert nagyon meleg van és ezt nem kell sütni... mert 5 perc alatt kész van és mert édességre vágytam, de azonnal. Amikor kicsit lehűl az idő, mindig sütök 1-2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű