Családireceptkönyv.hu

Krémek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Sárgakrém
500 ml tej, 200 g kristálycukor, 1 kávéskanál vanília aroma, 50 g búza finomliszt, 4 tojás sárgája
A tojások sárgáját a cukorral, liszttel és vanília aromával gőzfürdő felett krémessé keverjük. Ha a krém elkészült (kifehéredett), folyamatos kevergetés mellett óvatosan hozzáöntjük a tejet és addig főzzük (gőzfürdő felett), míg a krém kellő sűrűségű nem lesz.

Vajkrém
250 g vaj, 4 db tojás, 1 csésze kristálycukor, 100 g porcukor, vanília aroma (elhagyható)
Egy mélyebb edénybe beleütjük a 4 tojást, hozzáadjuk a cukrot és folyamatos kevergetés mellett felmelegítjük. Ha az állaga már kellően sűrű, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral habosra keverjük, és hozzákeverjük a tojásos keveréket és a vanília aromát.

Krém sűrített tejből
200 g vaj, 100 g sűrített tej, 2 tojás sárgája, 2 evőkanál kristálycukor
A vajat a sűrített tejjel kikeverjük. A tojások sárgáját a cukorral gőzfürdő felett habosra verjük, majd hagyjuk kihűlni. Kanalazva hozzáadjuk a sűrített tejes-vajas krémhez és simára keverjük.
Egyszerű sűrített tejes krém
1 konzerv édes sűrített tej, 250 g vaj
A sűrített tejet 3-4 órát forró vízben főzzük, így a cukor karamellizálódik, majd hagyjuk kihűlni. A vajat habosra verjük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a sűrített tejhez, és krémesre keverjük.
Grízes krém
1/2 csésze tej, 1 evőkanál gríz, 1 kávéskanál kristálycukor, 1/2 kávéskanál vaj, 1 tojás sárgája, 1 kávéskanál vaníliacukor
A tejet alacsony lángon felmelegítjük, hozzáadjuk a vaníliacukrot és feloldjuk. Ha már a cukor feloldódott, hozzáadjuk a grízt és felforraljuk. Egy másik edényben kikeverjük a tojássárgát a cukorral és puha vajjal, majd lassan hozzáadjuk a vaníliás tejhez, és folyamatos kevergetés mellett krémes állagúra főzzük. A hozzávalók mennyiségét annak függvényében módosítjuk, hogy mekkora süteményhez szeretnénk a krémet felhasználni.
Mascarponés krém
200 g mascarpone, 200 ml habtejszín, ízlés szerint cukor
A legegyszerűbb és legjobb krém! A habtejszínt habbá verjük és hozzáadjuk az ízlés szerint édesített és simára kevert mascarponéhoz.

Egyszerű tejkrém
2 db tojás, 1 bögre kristálycukor, 1 kávéskanál vanília aroma, 1.5 csésze tej, 2 kávéskanál olvasztott vaj, 2 kávéskanál búza finomliszt
A lisztet a tojással simára keverjük, hozzáöntünk egy kevés tejet és ügyelünk arra, hogy a massza csomómentes legyen. A maradékot feltesszük forrni és hozzáadjuk a cukrot és vanília aromát. Miután a tej felforrt, hozzáadjuk a tojásos masszát és sűrűsödésig főzzük. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat és alaposan elkeverjük. Az edényt a krémmel jeges vízfürdőbe tesszük és lehűtjük, közben 5-10 percenként megkeverjük.

Tejszínes krém
250 g vaj, 200 g porcukor, 100 ml habtejszín, 1 vaníliarúd
A habtejszínt egy edénybe öntjük és felmelegítjük (vigyázat, nem forraljuk fel!!!), majd levesszük a tűzről. Kihűtjük, és kézi robotgéppel kemény habbá verjük. A vajat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínhabot és a kettőt összedolgozzuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cukkini v.karfiolsajt
Cukkini v.karfiolsajt

1. Hámozd meg a cukkinit és párold puhára. 2. Tedd a párolt cukkini darabokat és az összes hozzávalóz egy mixerbe és turmixold simára. 3. Simítsd folpackkal bélelt formába a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar 30 PERCES SAJTOS RÚD: SÜTŐPOROS RECEPT, AMIT KELESZT
30 PERCES SAJTOS RÚD: SÜTŐPOROS RECEPT, AMIT KELESZT

A 30 perces sajtos rúd elkészítéséhez a lisztet, a sütőport, a vajat, a tejfölt és a sót egy tálban összekeverjük. Összegyúrjuk, majd kinyújtjuk 1 cm vastagra. A tészta tetejét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pataki tál használata
Pataki tál használata

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
FRISS SALÁTA
FRISS SALÁTA

A zöldségeket vékonyra szeleteljük, az öntettel leöntjük. Picit állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk