Családireceptkönyv.hu

Macskaszem 2


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg sima liszt
2 dkg friss élesztő
1 dl langyos tej
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
5 dkg kristálycukor
4 db tojássárgája
2-4 evőkanál tejföl

A töltelékhez:
15 dkg porcukor (vagy ízlés szerint)
4 db tojásfehérje
20 dkg darált dió
1db citrom reszelt héja
A tészta lekenéséhez:
1 db felvert tojás
és meggy

Elkészítés:


A tésztához a langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 csipet cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a cukorral, 1 kanál tejfölben elkevert tojássárgájával, hozzáadjuk a vajat, majd a felfuttatott élesztőt a tejjel, végül annyi tejfölt, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Nem kell keleszteni, csak addig tesszük félre letakarva, amíg elkészítjük a tölteléket.
A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, tovább verjük, hogy jó kemény legyen. Belekeverjük a darált diót és a reszelt citrom héját is
A magozott meggyet lecsöpögtetjük.

A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, téglalap alakúra nyújtjuk mind a hármat.

Megkenjük lekvárral, a széleit megszórjuk zsemlemorzsával majd a szélére szépen sorba rásorakoztatjuk a meggyszemeket

Ezt a részt feltekerjük a meggyel mindkét oldalon úgy, hogy középen maradjon egy kis rés
Mind a három kinyújtott lappal ezt csináljuk.

A rudakat sütőpapíros tepsire tesszük egymás mellé (kicsit távolabb egymástól, mert sütés közben megkelnek egy picit). A résekbe töltjük a diós tölteléket, a kimaradó tésztafelületeket pedig megkenjük a felvert tojással.

Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 12-14 perc alatt megsütjük.Vigyázat, a sütési idő sütőtől is függ!!

Ha kihűlt, szépen szeletelhető!

Macskaszem 2

Kinek a kedvence ez a recept?


Bory mama
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Máglyarakás
Máglyarakás

Amennyi zsömle vagy kifli van, mindenből annyi hozzávaló szükséges. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral jól elkeverjük. Hozzáadjuk a tejet, és ráöntjük a felszelete...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Sajtos-sonkás szívek
Sajtos-sonkás szívek

A tejet meglangyosítjuk majd elkavarunk benne 1 tk cukrot és lisztet, és belemorzsoljuk az élesztőt. Az edényt lefödjük és meleg helyre tesszük. A vajat elmorzsoljuk a sóval elk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Cukormáz készítése
Cukormáz készítése

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Néger mosoly
Néger mosoly

A margarint betesszük egy tálba (amit egy nagy fazék tetejébe is tudunk majd tenni), egy tálcára tesszük a babapiskótákat, és a rummal vagy rumaromával lelocsoljuk. Kis tálban a t...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk