40 dkg liszt
1 tasak sütőpor
20 dkg cukor
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
negyed teáskanál őrölt fahéj
20 dkg vaj
3 tojás
3 dl – 3,5 dl tej
30 dkg meggy, vagy cseresznye (befőtt)
A tészta alapanyagait a meggy kivételével egy tálba tesszük. Robotgéppel simára kavarjuk. A kezdetekben csak 3 dl tejet adjunk hozzá, ha nagyon sűrű a massza, akkor öntsük csak bele a maradék 0,5 dl-t. A tésztát kikent őzgerinc, vagy tortaformába simítjuk és a lecsöpögtetett meggyet, vagy cseresznyét a tetejére szórjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Amikor langyosra hűlt, szeleteljük, porcukorral megszórva kínáljuk.
A tojásokat a tejjel kikeverjük, apránként belekeverjük a lisztet is, sót, cukrot, olajat. Pihentetjük, majd felöntjük a szódával. Híg tésztát kell kapnunk. Olajozott serpenyőben s...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézGépi habverővel jól keverjük ki a tojást, a cukrot, és a lágy margarint. Adjuk hozzá a tejfölt, majd felváltva a tejet, és a sütőporos lisztet is. A masszát öntsük sütőpapíros teps...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben elkeverjük a rumaromát és a cukrot (míg fel nem olvad). Összekeverjük a hozzávalókat a csokin és az olajon kívül, majd folpack-kal bélelt edénybe tesszük a masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKözepes lángon sűrű kevergetés mellett felolvasztok kb. 30 dkg cukrot, ne égjen meg...! Mikor felolvadt teszek bele diót, mogyorót vagy bármilyen natúr magot, ne legyen pörkölt se...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz