40 dkg liszt
1 tasak sütőpor
20 dkg cukor
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
negyed teáskanál őrölt fahéj
20 dkg vaj
3 tojás
3 dl – 3,5 dl tej
30 dkg meggy, vagy cseresznye (befőtt)
A tészta alapanyagait a meggy kivételével egy tálba tesszük. Robotgéppel simára kavarjuk. A kezdetekben csak 3 dl tejet adjunk hozzá, ha nagyon sűrű a massza, akkor öntsük csak bele a maradék 0,5 dl-t. A tésztát kikent őzgerinc, vagy tortaformába simítjuk és a lecsöpögtetett meggyet, vagy cseresznyét a tetejére szórjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Amikor langyosra hűlt, szeleteljük, porcukorral megszórva kínáljuk.
A szénhidrátcsökkentett lisztet elkeverjük a sütőporral, az édesítőszerrel, majd elmorzsoljuk a vajjal (ha van aprítógépünk, érdemes azzal dolgozni, sokkal gyorsabb és szebben össz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vajat kikeverjük a porcukorral. Majd egyenként hozzáadunk 4 egész tojást, vaníliás cukrot és reszelt citromhéjat. A végén belekeverünk fél csomag sütőporral elkevert lisztet. A...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű3 tojássárga + 2 tk vaníliás cukor + 3 ek cukor + 1 vanília puding ==> habosra géppel. Majd 1-2 kanál tej. Langyos tejbe öntjük kis lángon sűrűre főzzük. Tojásfehérje keményre +...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézaz egész tojásokat elkeverjük a cukorral lassan bele öntjük -a joghurtot+ olajat -jól elkeverni -bele a reszelt alma + a liszt amibe belekevertük a sütőport -+ vanilia -sütőpar...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű