30 dkg mascarpone
10 dkg étcsokoládé
4 dl habtejszín
2 tasak habfix
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál porcukor
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
5 dkg dióbél
Az étcsokoládét felolvasztjuk és kihűtjük, majd belekeverjük a mascarponéba a cukorral együtt. A habot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, majd a kakaóport, és összedolgozzuk a mascarponés krémmel. A krémet egy lekapcsolható oldalú sütőformába kanalazzuk. Az étcsokoládét felolvasztjuk és belekeverjük a vajat, bevonjuk vele a krémet, és megszórjuk az apróra tört dióval. Legalább egy órára hűtőbe tesszük, ezt követően már szeletelhető.
A hozzávalókat a lekvár és a porcukor kivételével gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap nyújtjuk, szaggatjuk, és 180°C-...
Elkészítési idő: 25 perc + sütés Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük. Apránként laza mozdulatokkal összedolgozzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, jól összekeverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót és a sütőport is belekeverjük. A tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást jól kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzáöntjük a tejet, az olajat, és hozzáforgatjuk a sütőporral vegyített lisztet. Csomómentesre dolgozzuk a tésztát. S...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű