20 darabhoz:
- egy bögre liszt
- egy bögre tej
- 3 tojás
- 1-2 evőkanál cukor
- csipet só
- olaj a kisütéshez
A tejet felforraljuk a cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük (én turmixgéppel csináltam!) kisebb adagokban a lisztet, végül egyenként a tojásokat. Ezután az olajat felhevítjük. Csak közepes fokozaton, mert nem szabad hirtelen sülniük! Egy olajba mártott kanál segítségével gömböket csorgatunk bele a tésztából két kanál segítségével), majd aranybarnára sütjük őket. Többször fordítsuk át a fánkokat, már a sütés kezdetétől, mert ha hirtelen megsül az egyik felük, akkor nem akarnak majd a gombócok átfordulni. Vaníliás cukorral meghintve nagyon finom!
A tojásokat elkeverjük a cukorral majd a lehűlt olvasztott csokoládét is hozzákeverjük. Mehet utána bele a liszt, sütőpor, kakaó és a csokidarabok is. Épp keverhető de sűrű masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5-6 tojásból készítek egy sima piskótát. Ha kihűlt, visszahelyezem a tepsibe. A töltelékhez tejberizst készítek fél kg rizsből, tejjel, ízlés szerinti cukorral, vaníliás cukorral,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 Ek kakaópor ezt langyosra melegítjük simára keverünk, hozzáadunk kb 45--50 dkg lisztet és 4 lapot sütünk. 20* 35 ös tepsi hátulján, 180 f - on, kb 8 perc
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű