Családireceptkönyv.hu

Palacsintafánk-bögrésen


Írta:

Elk. idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 darabhoz:

- egy bögre liszt
- egy bögre tej
- 3 tojás
- 1-2 evőkanál cukor
- csipet só
- olaj a kisütéshez

Elkészítés:


A tejet felforraljuk a cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük (én turmixgéppel csináltam!) kisebb adagokban a lisztet, végül egyenként a tojásokat. Ezután az olajat felhevítjük. Csak közepes fokozaton, mert nem szabad hirtelen sülniük! Egy olajba mártott kanál segítségével gömböket csorgatunk bele a tésztából két kanál segítségével), majd aranybarnára sütjük őket. Többször fordítsuk át a fánkokat, már a sütés kezdetétől, mert ha hirtelen megsül az egyik felük, akkor nem akarnak majd a gombócok átfordulni. Vaníliás cukorral meghintve nagyon finom!

Palacsintafánk-bögrésen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézeskalács
Mézeskalács

Írómáz receptje díszítéshez: 1 tojásfehérje, 18-25 dkg porcukor (a tojás méretétől függ), 8 csepp ecet A tojásfehérjét géppel felverjük, amikor habos kanalanként hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Lajcsi szelet
Lajcsi szelet

Gőz fölött megolvasztjuk a vajat, mézet, hozzákeverjük a tojást, majd a többi hozzávalót is belekeverjük. Végül a 40 dkg liszttel összegyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk, és tepsi h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Alaprecept ♥ Piskóta
Alaprecept ♥ Piskóta

A lényeg: tojásonként 2 dkg (kb.1 ek.) liszt és cukor Ez a szabály az M-es tojásra érvényes. Először is kapcsold be a sütőt, hogy legyen ideje felmelegedni, mialatt dolgozol a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk