20 darabhoz:
- egy bögre liszt
- egy bögre tej
- 3 tojás
- 1-2 evőkanál cukor
- csipet só
- olaj a kisütéshez
A tejet felforraljuk a cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük (én turmixgéppel csináltam!) kisebb adagokban a lisztet, végül egyenként a tojásokat. Ezután az olajat felhevítjük. Csak közepes fokozaton, mert nem szabad hirtelen sülniük! Egy olajba mártott kanál segítségével gömböket csorgatunk bele a tésztából két kanál segítségével), majd aranybarnára sütjük őket. Többször fordítsuk át a fánkokat, már a sütés kezdetétől, mert ha hirtelen megsül az egyik felük, akkor nem akarnak majd a gombócok átfordulni. Vaníliás cukorral meghintve nagyon finom!
A tojást, a mézet, a kakaót, a zsírt, gőz fölött habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztben elkevert szódabikarbónát. A tésztát 2 részre osztjuk, majd zsírozott, lisztezett (köze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz alapanyagokat elkeverjük. Ezután elmorzsoljuk benne a vajat, majd a két tojás sárgájával összegyúrjuk. A tejfölt fokozatosan adagoljuk hozzá, hogy jól formázható, nyújthat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a porcukorral, és a vízzel jól elkeverem, beleszórom a darált diót, és a sütőporral, 1 csipet sóval elkevert lisztet. A tojásfehérjékből habot verek, és óvatosan...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a 40 dkg porcukorral, vízzel, olajjal jól kikevered. hozzáadod a sütőporral elkevert lisztet és jól összekevered, hogy homogén tésztát kapj. A tojásfehérjéket kemén...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes